ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ullared-Marittas dystra nyhet om systern Gunnels make: ”Värsta sorten”

05 jan, 2023 
Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström
Gunnel Hyvönen har flera tuffa år bakom sig som kantats av sjukdom.
Maken Jouko har varit ett enormt stöd för henne.
Men nu berättar systern Maritta Söderström att även maken har fått problem med hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”Brand logo
Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”

Systrarna Gunnel Hyvönen, 76, och Maritta Söderström, 78, gjorde snabbt ett gott intryck hos tittarna när de medverkade i realityserien Ullared. Men under de senaste åren har vi nåtts av dystra besked när det kommer till Gunnel som kämpat med både cancer och stroke.

När Hänt når systern Maritta kommer hon med glädjande nyheter – Gunnels cancer har inte kommit tillbaka och hon är så gott som återställd efter sin kraftiga stroke.

– Hon har fått besked att cancern inte har kommit tillbaka än iallafall. Men läkaren säger att den kan komma tillbaka inom två år. Men i dagsläget verkar det vara bra. Men hon har inte fått tillbaka talet till hundra procent än, berättar Maritta för Hänt.

Gunnel har i flera omgångar varit inlagd på sjukhus men är lyckligtvis hemma hos sin make Jouko Hyvönen igen. Men nu har även maken drabbats av en oroväckande infektion.

Annons

Gunnels make drabbad av svår infektion – nu berättar Maritta om kampen

Hemma hos Gunnel och Jouko får maken dra det tyngsta lasset med tanke på Gunnels hälsotillstånd. Någon hemtjänst är det ännu inte läge för säger Maritta – Jouko gör allting hemma.

– Jouko gör allting hemma. Jag sa det ”snart ska han väl tugga maten åt henne också”, jag brukar skoja om det för han gör allting. Jag tror han fyllde 80 år här på juldagen, berättar Maritta.

Men även Jouko är till åren och fyllde nyligen 80 år och hälsan är inte alltid med honom. Maritta berättar att han nu drabbats av en svampinfektion i halsen som gör det svårt att få i sig mat.

Annons

– Hon har ju Jouko till hjälp. Men han har ju fått någon svampinfektion i halsen av värsta sorten hade läkaren sagt. Så han kunde knappt äta.

Maken Joukos stöd under Gunnels sjukdomskamp

Under åren som Gunnel tampats med sjukdom har maken varit ett enormt stöd för henne. I en tidigare intervju med Hänt berättade hon att hon inte hade klarat det utan honom vid sin sida.

– Min man är mitt allt han, hade jag inte haft honom hade jag inte klarat mig, sa Gunnel då.

Paret är bosatta i Hofors och har varit gifta i många år. Men systern Maritta träffar hon inte speciellt ofta längre. Maritta berättar för Hänt att hon inte har råd att åka fram och tillbaka och att Gunnel är för dålig för att kunna åka själv.

– Dieseln är ju så hög och det är ju jag som får åka. Så det går inte med den pension man har. Jag åker ju också ner till Lasse en gång i månaden, säger Maritta.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons