LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ulf Lundell har sagt upp kontakten med dottern: ”Fanns inget annat”

21 maj, 2022 
Sofia Sundqvist
Ulf Lundell Sanna
Ulf Lundell och dottern Sanna Lundell har genom tiderna haft en något komplicerad relation. Nu har Ulf sagt upp kontakten helt med sin dotter.

– Det är en form av känslomässig utpressning, säger Sanna.
Annons
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnorBrand logo
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnor

Ulf Lundell, 72, är förutom författare och musiker också pappa till bloggaren och journalisten Sanna Lundell, 42.

Sedan många år tillbaka är Sanna tillsammans med Mikael Persbrandt, 57, och de två lever som sambos ute på landet.

Även Ulf har en partner, och lever tillsammans med PR-konsulten och journalisten Ninna Prage, 38. När paret gick ut offentligt med sin kärlek för varandra under sommaren 2021 fick de en hel del uppmärksamhet i media, främst för den 33 år långa åldersskillnaden mellan dem.

Blev ovän över kommentarer i offentligheten

När Sanna Lundell i podcasten Inte din morsa, som hon driver tillsammans med vännen Ann Söderlund, valde att kommentera sin pappas nya relation så blev Ulf och Sanna ovänner.

Annons

Sanna spekulerade då i varför man väljer att skaffa en yngre eller äldre partner, och berättade också att det inte är första gången som hennes pappa är i en relation med en yngre kvinna.

– Men det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han då har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv, men det är ingen nyhet i vårt liv, sa hon bland annat i podcasten.

Men Ulf blev då upprörd över dotterns uttalande, och efter att Sanna tagit ett kort avbrott från podcasten så berättade hon i nästa avsnitt om deras konflikt:

– Det som hände efter vår senaste podd var att min pappa reagerade kraftfullt. Han skrev ett mejl till mig, där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation, säger Sanna i podden och fortsätter:

– Han ville inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer och framförallt inte offentligt. Han menar att det jag gjorde i vår podd var kärring-skvalleri.

”Jag har sagt upp kontakten”

I sin senaste bok tar Ulf upp deras öppna konflikter och sina känslor över hur Sanna berättat om bråken i sin podcast. Ulf berättar även att han nu sagt upp kontakten helt med dottern.

Annons

”Hon tar mina svarsmejl på hennes ”blandade känslor” och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”, skriver han.

Sanna har öppnat upp sig för Expressen om situationen i dagsläget, och hur hon anser att Ulfs beteende är återkommande genom hela deras relation:

– För mig är det här något som har pågått i hela mitt liv, det är en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut, säger hon.

Annons