TV4:s svar efter tittarilskan mot hälsoveckan i Big brother

TV4:s svar efter tittarnas ilska mot hälsoveckan i Big Brother
Temat inne i Big brother-huset är denna vecka hälsa.
Hälsoveckan där deltagarna ska tävla om att gå ner mest i vikt har fått tittarna att rasa på produktionen.
Nu svarar TV4 på kritiken.
Annons

För deltagarna i Big brother 2020 har över halva tiden gått. Resan till att stanna i huset i 100 dagar har varit lång och det har hänt en hel del sedan de klev in.

Programidén är simpel, några deltagarna stängs in i ett hus och ska försöka stanna där i 100 dagar. Det lilla kruxet är att de blir filmade 24 timmar om dygnet och ska samtidigt bli omtyckta av tittarna, som kan följa deltagarna online och varenda steg de tar. Ja, att vinna tävlingen verkar inte superenkelt, men priset är högt – nämligen en miljon kronor.

Annons

Redan dag fyra drog snackisarna igång skapade av Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, som kastades ut ur huset på grund av regelbrott, då de hade uttryckt sig hatiskt mot judar.

Annons
Isabel fick beskedet i bikten att hon var tvungen att lämna Big Brother-huset omedelbart. FOTO: TV4

Även jokern Jessica Pamlin, 23, valde att lämna huset efter tre dagar. Anledningen var personlig, men senare berättade hon att hennes tidigare ätstörningar smugit sig på igen och att det var en av de avgörande orsakerna till att hon lämnat.

Nu är det ny vecka med nytt tema inne i Big brother-huset och denna gång satsar produktionen på hälsa. Veckan kallas hälsovecka men har slagit helt fel hos många av tittarna.

Tittarnas kritik om hälsoveckan

Under denna hälsovecka delas husets deltagare upp i två lag som ska tävla mot varandra. Alla deltagare ska vägas in och får en gemensam målvikt som de ska gå ned till. Slutligen kommer det lag som lyckats komma sin målvikt närmst sitta säkert, medan det andra laget då kommer att hänga löst.

Annons

Denna temavecka är inget som uppskattas av många tv-tittare och på Instagram riktas återkommande kritik mot TV4.

“Hur i HELVETE tänkte ni med hälsovecka? Att väga sig och gå ner i vikt? Det här är fan sinnessjukt. Två deltagare lider sedan innan av kroppskomplex, ni kopplar dessutom viktnedgång till något hälsosamt. Dessutom – att inte gå ner i vikt så riskerar man att hänga löst?”, skriver en och poängterar även att alla inte har så lätt att gå ner i vikt.

“Vidrigaste temaveckan någonsin, att ni dessutom haft en deltagare som haft ätstörning och problem med maten och ändå gör ni det här? Fyfan. Hetsar tittare och era deltagare till att få ångest över hur de ser ut”, fyller en annan i.

En tredje person poängterar även “att gå ner i vikt inte likställer sig med att vara hälsosam”.

Amilia Stapelfeldt i Big Brother
Amilia Stapelfeldt. FOTO: TV4
Annons

TV4:s svar på kritiken

När Hänt når TV4 verkar fokus vara på att motivera.

– Hälsoveckan kommer innehålla träning, hälsosam mat, mindfulness och samtal om lycka. Vi vill motivera deltagarna till en mer hälsosam tillvaro nu när de suttit i huset ett tag. Idag blir det också nyttig vegetarisk mat för hela slanten, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Big Brother, till Hänt.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…