Tittarilskan mot TV4 efter plötsliga beslutet i Big brother

Tittarna rasar efter nya beslutet om Big brother – TV4:s svar
Återigen blåser det storm kring Big Brother.
Denna gång är det tittarna som rasar över beslutet att ingen ska behöva lämna Big Brother-huset, trots en omröstning.
TV4 väljer nu att svara på kritiken.
Annons

Just nu är det inte lika livat ute på gatorna, även så i tv-programmen. I alla fall de som sänds live, orsaken är det coronavirus som råder i Sverige och världen. Event och andra arrangemang, exempelvis tv-program med livepublik, får inte innehålla mer än 500 personer i samma lokal. Detta för att försöka minska spridningen av viruset.

Annons

Även Big brother har fattat beslut med anledningen av situationen som råder och har bestämt att inte plocka in några nya deltagare i huset.

Programmet fick en minst sagt turbulent start, vilket har satt sina spår och väckt ett stort engagemang bland tittarna.

Annons

Ingen blev tvungen att lämna

Under måndagen stod det tillslut mellan två deltagare som riskerade att få lämna huset.

I röstningen fick tittarna möjlighet att önska vem av deltagarna Daniel Glasman, 37, och Julia Löfgren, 29, de ville ha kvar mest. Men det fanns även ett tredje ytterligare alternativ – att ingen av dem skulle få lämna huset.

Julia och Daniel Glasman i Big Brother
FOTO: TV4 C More

I slutet av livesändningen framkom det att tittarna sagt sitt, och ingen av Daniel eller Julia var tvungna att lämna Big Brother-huset.

Detta är något som fått tittarna att flyga i taket av ilska. När Big Brother delar med sig av resultatet på Instagram flödar det av arga kommenterar.

Annons

“Det var inte vad vi valde, det var vad NI själva valde”, skriver en.

”73% har reagerat med sur gubbe på ert inlägg om att alla får stanna och ni säger att det här inte är riggat. PINSAMT”, skriver en annan.

“Värdelöst.. Varför fick vi inte se procenten när vi röstade, när vi brukar få se det när vi röstar under uppdrag?”, frågar en annan och undrar om Big Brother nu inte kommer att ha möjlighet att ta in fler deltagare, ska då alla som nu är inne i huset aldrig åka ut? Detta är något som Big Brother väljer att svara på:

“Tittarna har sagt sitt och i kvällens omröstning var det rekordmånga som röstade och 50,5 % ville att alla deltagare skulle räddas kvar. Vi favoriserar ingen av deltagarna och skulle aldrig rigga något i programmet”.

Annons

TV4 bemöter tittarnas kritik

Men frågan återstår fortfarande hur det kommer sig att det ens finns med som ett alternativ i en utröstning, att ingen ska behöva lämna?

– Vi har haft sådana röstningar tidigare och det är inte omöjligt att det blir fler innan finalspelet som börjar om två veckor, säger Anders Edholm, pressansvarig för Big Brother, till Hänt.

Deltagarnas besvikelse över resultatet

Men det var inte bara tittarna som blev besvikna, även deltagare i huset har visat sitt missnöje.

– Nej, det var ju fett orättvist för att andra stora har fått åka ut. Men vadå, han vill ju inte ens vara kvar?, säger deltagaren Jasmine Armstrong till Amilia Stapelfeldt frågande, efter att ha mottagit beskedet om att båda deltagarna som hängt löst fick stanna kvar.

Annons

– Men jag fattar inte hur röstningen ser ut, svarar Amilia.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…