TV4:s svar efter plötsliga avbrottet i Big brother 2020

Big brother 2020
Under torsdagen avbröts plötsligt livesändningen av Big brother 2020.
Nu avslöjar TV4 anledningen till detta – och tittarna verkar inte vara nöjda.
– Ni tabbade er, skriver en person i en kommentar.
Annons

Det har stormat en hel del i Big brother-huset sedan programmet drog igång för ett par veckor sedan. Flera deltagare har frivilligt eller ofrivilligt lämnat dokusåpan och tittarna har många gånger reagerat starkt på saker som har gjorts eller sagts i livesändningen.

Annons

Tidigare i veckan riktades kritik mot Sami Jakobsson, 25, efter att han använt ordet ”zigenare”, vilket är ett nedvärderande uttryck för romer. I sociala medier menade flera missnöjda tittare att Sami borde kastas ut från huset efter uttalandet. Men trots kritikstormen valde TV4 att nöja sig med att varna deltagaren.

”Vi har gått igenom det som sagts och utfärdat en skarp varning till Sami”, skrev Joel Bendrik i ett sms till Aftonbladet.

Annons

Därför avbröts livesändningen

Big brother går dels att följa på Sjuan och TV4 play varje kväll men man kan även följa livesändningen på Cmore. TV4 kan välja att avbryta livesändningen i undantagsfall, exempelvis om en deltagare säger någonting olämpligt eller om en varning ska utfärdas.

Under torsdagen skedde just detta – men anledningen till sändningsuppehållet var lite annorlunda, vilket kanalen avslöjar i en kommentar på Big brothers Instagram-konto.

”Avbröt ni liven för att informera om Corona viruset? Eftersom att det enda dom pratar om nu är Corona”, undrar en uppmärksam tittare, varpå TV4 svarar:

”Ja, vi informerade deltagarna om coronaläget. I vanliga fall låter vi inte deltagarna få information från utsidan men eftersom detta är en speciell situation beslutade produktionen att göra ett undantag”.

Kritik efter TV4:s undantag

Enligt reglerna ska deltagarna vara helt avstängda från omvärlden och får inte ta del av sådant som händer på utsidan. Att TV4 valde att göra ett undantag är alltså minst sagt ett ovanligt tilltag. I kommentarsfältet är det tydligt att vissa tittare inte är nöjda med beslutet.

Annons

”Vad hände med att deltagarna inte fick ha någon kontakt eller information om omvärlden? Ni tabbade er precis genom att filma när deltagarna får information av produktionen om vad som pågår ang. corona”, skriver en person i en kommentar.

Det verkar dock som att TV4 står fast vid beslutet att göra ett undantag.

”Vi förstår att man kan bli besviken! I vanliga fall låter vi inte deltagarna få information från utsidan som en del av spelreglerna. Men på grund av coronaviruset så beslutade produktionen att göra ett undantag eftersom att detta är en mycket speciell situation”, skriver Big brother i en kommentar.

Big brother sänds varje dag på TV4 Play, C More och Sjuan. Man kan dessutom följa deltagarna i huset 24/7 på C More.

Annons

FOTO: TV4 play

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…