TV4:s svar – efter Antys markering mot Big Brother

Antonia
Anty Johanson klev in i Big Brother-huset med tron om att det skulle vara ett "snällt program".
Men efter att hon klivit ut ur huset har hon kritiserat TV4:s produktion för den hatstorm hon utsatts för.
Nu svarar TV4 på anklagelserna.
Annons

Årets Big Brother har minst sagt kantats av skandaler. Mörka förflutna och antisemitiska uttalanden har fått tittarna att rasa och tvingat produktionen att både kasta ut deltagarna och dela ut varningar. Men väl inne i huset är man skyddad från den kritik som haglat över programmet sedan premiären i februari.

Annons

I stället fick Antonia “Anty” Johnson, 28, en chock då hon fick lämna huset under måndagen.

– Jag möttes av en hatstorm och det var jag verkligen inte beredd på. Jag har utmålats som att jag var en mobbare inne i huset, säger Antonia till Aftonbladet.

Annons

Nu riktar youtubern och tv-profilen stark kritik mot TV4:s produktion som hon menar klippt programmet orättvist och försökt skapa konflikter. Hon har heller inte fått träffa den psykolog som TV4 utlovat henne efter att hon läst flera hatiska kommentarer om sig själv i olika forum.

– Hade jag vetat att det skulle bli såhär så skulle jag aldrig ha ställt upp, säger hon.

TV4:s svar på kritiken

TV4 menar dock själva att stödsamtal är det “första som erbjuds” när en deltagare går ut ur huset – något som även Anty ska ha givits enligt kanalen. Trots  att Joel Benedrik, exekutiv producent på TV4, fördömer de hatkommentarer som riktas mot Big Brothers deltagare menar han också att det är viktigt att ha “högt i tak” och att deras tittare ska få “tycka och tänka” om programmet.

Efter Antys kritik mot redaktionen går nu Big Brother ut med en varning till sina följare i ett inlägg på Instagram.

Annons

“Under den senaste tiden har det vid många tillfällen varit en väldigt hård ton i våra kommentarsfält. Vi vill förtydliga att vi inte tillåter någon form av personliga påhopp, kränkanden eller hot på våra sociala medier”, står det under en bild på alla deltagarna, inklusive Anty, inramade med ett hjärta.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…