Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s svar – efter Idol-tittarnas kritik mot händelsen

TV4:s svar – efter tittarnas ilska mot Idols upplägg

Efter torsdagens avsnitt av Idol reagerade flera tittare på upplägget.
Nu svarar TV4 på tittarnas kritik.
Slå på ljud

TV4:s program Idol skapar ofta reaktioner hos tittarpubliken. De blir lika ofta hyllningar till deltagarna som produktionen sågas för hur de väljer att lägga upp sina programavsnitt. Under torsdagens avsnitt när det var dags för några av tjejerna att kvala reagerade tittarna på en detalj: att detta gäng var en mer än va de andra har varit under kvalavsnitten. De var nämligen sex stycken istället för fem, vilket man kan se som att de fick en extra konkurrent att tävla emot.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

På Idols Instagram kommenterar tittarna sitt missnöje och skriver att de tycker upplägget är orättvist.

”Var det inte orättvist mot tjejerna igår att Ellie blev en extra konkurrent, eller?”, kommenterar en.

”Det var lite orättvis det var ju 6 stycken”, kommenterar en annan.

”Jag säger inget om dom som gått vidare, men borde inte tre gått vidare från kvällens program? Det blir ju lite orättvist annars med tanke på att dom som tävlat ikväll har en mer att slåss mot”, kommenterar en tredje.

TV4 ger svar på tal

När Hänt kontaktar TV4 för en kommentar kring tittarnas missnöje svarar produktionen att de inte gick att lösa på något annat sätt, då de är ett ojämnt antal deltagare. Samtidigt ger de även en hint om att de finns stor chans för de tjejer som åkte ut under torsdagens avsnitt att komma tillbaka, då juryn har ett antal wildcards att dela ut.

– Eftersom Idol under några år har haft 21 tävlanden under kvalveckan, består en kväll av sex tävlanden. Juryn har dock tillräckligt många wild cards att dela ut vilket eliminerar eventuell orättvisa. Alla idoler som har åkt ut har nämligen möjlighet att få wild card oavsett vilken kväll de har tävlat, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2019.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!