TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

TV4:s stora ändring av Idol 2019 – så påverkas sändningen

15 nov, 2019 
TV4:s stora ändring inför sändningen av Idol 2019
Kvällens sändning av Idols fredagsfinal är framflyttad – på grund av Sveriges EM-kvalmatchen.
För Hänt berättar TV4 om situationen, och om hur idolerna påverkas.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di PonzianoBrand logo
Idol 2019: 27 frågor med Dao Molander Di Ponziano

Det är äntligen fredag igen – vilket betyder fredagsfinal av TV4:s Idol! Just nu är det fem deltagare kvar som tävlar om att kamma hem vinsten i finalen i Globen i december.

Dao Di Ponziano Molander, Freddie Liljegren, Tusse Chiza, Astrid Risberg och Gottfrid Krantz krigar alla om att ta sig vidare i tävlingen, och i kväll ska idolerna framföra låtar valda av fotbollsspelare. Spelare från de svenska herr- och damlandslaget har bestämt vad idolerna ska sjunga – något som kan verka oväntat.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men så oväntat är det inte. Det är inte bara kvällens låtval i Idol som går i temat fotboll. Klockan 20.45 spelar Sverige EM-kvalmatch mot Rumänien, något som gjort att Idol flyttat fram sin sändning. Istället för 20.00 får tittarna nu istället sitta bänkade framför tv:n klockan 19.00, eftersom att fotbollsmatchen också kommer att sändas på TV4.

Idolernas reaktion på ändringen

Men trots en stor ändring är idolerna lika redo som vanligt.

Annons

”Matchen har ju varit planerad sedan länge och därav har alla idoler känt till den något tidigarelagda sändningen redan från början”, förklarar Idols exekutiva producent Malin Knave för Hänt.

På grund av fotbollsmatchen blir även resultatshowen framflyttad till 23.00. För publiken på plats i studion blir det en längre väntan. Men ingen på plats behöver hänga läpp för det – matchen kommer att visas på storbild och i pausen bjuds det på varmkorv.

Även idolerna själva verkar peppade på fotbollen.

”Eftersom det endast är en timmas skillnad mot ordinarie sändningstid påverkas inte idolerna. De är peppade att se matchen och att heja fram Sverige till en vinst!” fortsätter Malin Knave.

Kvällens Idol sänds på fredag 19.00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: TT/Mattias Hansson

Annons