LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-medarbetare hölls isolerade under inspelningen av Jul med Ernst

09 dec, 2020 
Ernst Kirchsteiger
Julen är snart här, och det innebär att Ernst Kirchsteiger pysslar och myser i TV4.
Men inför årets Jul med Ernst tvingades produktionen till en blixtändring – precis innan inspelningarna skulle börja.
Annons
Allt om ​Ernst KirchsteigerBrand logo
Allt om ​Ernst Kirchsteiger

Det lackar mot jul, men för många har den härliga högtiden redan tjuvstartat. Det är nämligen så att Jul med Ernst dragit igång, vilket har blivit en tradition att titta på i många svenska hem.

Som vanligt sprider Ernst Kirchsteiger sitt julmys och ger tips på olika pyssel och sätt att få fram den bästa stämningen.

– Det kommer att bli ett mer personligt program än vanligt. Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, sa Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande när nyheten om att programmet kommer tillbaka släpptes.

Därför sänds Jul med Ernst på tisdagar

Men allt är inte som vanligt. Istället för den traditionella torsdagen sänds programmet på tisdagar. Det här har uppmärksammats av tittare som hört av sig till TV4 för att fråga vad som står på.

”Varför har ni ändrat dag för Jul med Ernst från torsdagar till tisdagar nu i år?”, skriver en tittare på Instagram, varpå kanalen svarar:

Annons

”Vi tyckte det var alldeles för lång väntan till torsdag”.

I programmet säger Ernst Kirchsteiger att han tror att julen och andra högtider är viktiga efter ett sådant här år.

– I den tid vi lever nu, som är lite krånglig och konstig, tror jag att vi mer än någonsin behöver traditioner och ritualer som får oss att landa.

Isolerades på inspelningsplatsen

Nu visar det sig att produktionen tvingats till en annan ändring.

Det är nämligen så att inspelningar på Julita gård, utanför Katrineholm, brukar spridas ut under en längre period med pauser emellan, men i år isolerades produktionen på gården.

Anledningen är så klart coronapandemin, och beslutet fattades för att minska risken för smittspridning. Men det här besked kom väldigt hastigt för delar av tv-teamet som inte hade planerat för detta. De var redan på plats när informationen kom och blev därför tvungna att buda sin packning till gården, enligt uppgifter till Hänt.

Annons

TV4 om ändringen i Jul med Ernst

Clara Tengbom, exekutiv producent, berättar att det blev hektiskt under inspelningarna:

”Vi anpassade inspelningarna för att maximera säkerheten för alla inblandade. Det blev en väldigt intensiv inspelningsperiod och jag är så tacksam gentemot både Ernst och produktionen för att de var så flexibla”, skriver hon till Hänt och tillägger:

”Precis som Ernst säger i programmet är julen viktigare än någonsin i år och därför känns det extra bra att vi lyckades få till detta utan att tumma på säkerheten”.

Jul med Ernst sänds tisdagar klockan 21.00 på TV4.

Bild: Karin Törnblom/TT, Janerik Henriksson/TT

Annons