Sofia Åhman visar upp förändringen i SVT:s Hemmagympa med Sofia

Sofia Åhman från Hemmagympa med Sofia.

Instagram, Tomas Olsson /SVT
Hemmagympa med Sofia har blivit ett väldigt populärt program på SVT.
Nu visar den omtyckta träningsexperten Sofia Åhman upp en förändring inför de kommande avsnitten.
Tre tävlingar Benjamin Ingrosso har vunnit genom åren
Slå på ljud

Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman är väldigt omtyckt av tv-publiken. När coronapandemin slog till bestämde sig SVT för att göra en tablå för de äldre som helt plötsligt tvingades stanna hemma.

Kanalen kontaktade Sofia Åhman för att se om hon var intresserad att göra något program på 20 minuter per avsnitt.

Det ville motionsexperten, som också är idrottslärare på Elitidrottsgymnasiet i Umeå och personlig tränare, och Hemmagympa med Sofia var ett faktum.

Sofia Åhmans förhoppning om en fortsättning

Programmet blev så populärt att det fick fortsätta, men under sommaren bytte det namn till Sommargympa med Sofia. När det sista avsnittet hade visats blev SVT nedringt av personer som mer eller mindre krävde att det skulle komma tillbaka.

– Det är ett kvitto på att tittarna gör sina övningar, eller åtminstone tittar på programmet. När man står där och spelar in så vet man ju inte om någon kommer att titta på det, säger Sofia Åhman i en tidigare intervju med Hänt plus.

I den intervjun berättar hon också att hon fått mycket uppmärksamhet och uppskattning för sina 20-minutersavsnitt.

– Jag har fått brev och handmålade vykort. Personer skriver att programmet har brutit deras tristess. Jag har mest tänkt att programmet består av övningar i styrka och kondition, men många skriver att det har betytt mycket som sällskap när man känt sig ensam. Någon har skrivit att jag ibland har varit den enda som säger hej den dagen. Programmet har en större social funktion än vad jag trodde, säger hon.

På frågan om vad hon hoppas kunna göra i framtiden svarar Sofia Åhman att hon vill fortsätta sprida sin träning till folket.

– Jag hoppas att fortsätta med hemmagympan. Även efter corona vore det underbart att fortsätta. Det har inte varit så mycket träning i tv de senaste åren. För att träningen ska bli av så kan det vara så att det måste vara på en fast tid. Annars prioriterar folk bort den. Är programmet klockan 10 varje dag så blir det av.

Då kommer nya avsnitt av Hemmagympa med Sofia

Den intervjun gjordes i början av augusti, och det har visat sig att det blivit fler avsnitt.

Nu har Sofia spelat in tio nya som kommer släppas den 11 januari nästa år. I ett inlägg på Instagram visar hon också upp en förändring i programmet – de har nämligen bytt inspelningsplats.

– Här har vi då lagt beslag på ena halva av rummet för att köra Hemmagympa med Sofia. Så här bor jag i helgen!, säger hon i klippet och frågar om följarna längtar på den nya avsnitten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Så kul att få se var du håller hus och spelar in nya program. Tack för att jag får vara med dej och träna. Längtar redan till nästa år”, skriver en person.

”Toppen! Detta är min räddning”, skriver en annan person.

”Du är verkligen en energikick för oss alla i denna pandemi Strålande Sofia. Vi är glada att du fortsätter! Ser framemot fler bra träningspass”, skriver en tredje.

Bild: Instagram, Tomas Olsson /SVT

Läs också: Phillipe Cohen visar upp sin nya hund: ”Min kompis Ted”

Läs också: Jovan Radomir tar över som programledare i Go'kväll

FRÅN FÖRSTASIDAN