LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jovan Radomir tar över som programledare i Go'kväll

26 sep, 2020 
Jovan
Jovan Radomir blir ny programledare i SVT:s Go'kväll.
Nu berättar han om tankarna inför det nya uppdraget och hur det känns att ersätta vännen Inger Ljung Olsson som drabbades av en hjärnblödning i sommar.
– Jag gillar henne stenhårt, säger han till Hänt.
Annons

Lasse Kronér har en ny idé om kommande säsonger av DoobidooBrand logo
Lasse Kronér har en ny idé om kommande säsonger av Doobidoo

Det var i ett inlägg på Facebook som Go’kväll-programledaren Inger Ljung Olsson, 53, i mitten av augusti skrev om att hon hade drabbats av en hjärnblödning under sommaren.

”För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning. Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter”, skrev hon då till en bild på sig själv i rullstol.

Nu berättar Jovan Radomir, 57, att han ska ta över hennes plats. Han blir nu en i gänget av programledare jämte Beppe Starbrink, Pia Herrera, Sofia Rågenklint och Linda Olofsson.

För Hänt berättar Jovan att projektledaren för Go’kväll ringde upp hans chef och frågade om han var tillgänglig. Sedan fick han själv frågan om han var intresserad, och då tvekade han inte en sekund.

– Jag har ju varit gäst vid några tillfällen och sen har jag gjort jobb med Beppe så jag har hela tiden haft kontakt med dem på olika sätt. Sen ringde projektledaren för ett tag sen och undrade om jag kan hoppa in under hösten och jag tycker om programmet, för det är alltid späckat med bra innehåll, populärkultur, matlagning och sådant jag är intresserad av. Så det kändes naturligt och kul. Sen gillar jag direktsändningar.

Annons

Han leder sitt första program på onsdag den 30 september.

– Jag behövde inte tänka länge. Jag gillar ju alla och känner dem sen innan så det kändes självklart. Ett skönt gäng och jättebra människor.

Man vet inte alls när Inger kommer tillbaka? 

– Hon vilar lite till, det är väl hennes plats jag fyller. Jag hoppas hon är tillbaka snart igen, jag gillar henne stenhårt.

Har du pratat med henne nu under tiden hon varit sjuk?

–Nej, det har jag inte gjort. Jag har pratat mest med dem andra.

Jovan ser framemot sitt nya uppdrag.

Fullt upp

Han berättar vidare att det känns skönt att redan känna teamet bakom och framför kameran i programmet.

– Det är en jättetrygghet och det är jätteroligt, säger han.

Att han behöver pendla till Umeå ser han inte som några problem.

Annons

– Det funkar bra, det är inga problem. Jag åker dit när jag har mina inspelningar, vi går på ett rullande schema.

Utöver sin nya roll i Go’kväll berättar Jovan att han även jobbar med en kommande dokumentär.

– Jag håller på med en musikdokumentär vid sidan om också. Det är en dokumentär om ett band från 70-talet som heter Tears. Det är Sveriges enda glamrock-band. En annorlunda, varm berättelse om ett rockband från en liten stad som försöker slåss mot musikindustrin. Det är en rolig grej, säger han.

Så du har fullt upp?

– Ja, det är roligt.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT/Janne Danielsson/TT

Annons