TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

TV4:s kamp för Astrid Risberg – gör nu det historiska i Idol

25 okt, 2019 
AvStina Dahlgren
Astrid risberg i idol
Astrid Risberg gör det ingen gjort i Idol på femton år.
Nu berättar hon hur TV4 fick slåss för att få igenom numret.
– Allt hänger på mig på fredag, säger sångerskan.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

När Astrid Risberg, 20, klev in i Idol gjorde hon det med storm. Under hennes första audition framförde hon Bob Dylans låt It’s all over now, Baby Blue, något som fick juryn att tappa hakan.

– Att få sitta här och vara med om det här som vi är med om just nu, är något väldigt väldigt häftigt och jag tackar dig för att du kom hit. Det här är det mest solklara ”ja” jag sagt på många många år, sa Anders Bagge då.

Astrid Risbergs vågade val i fredagsfinalen av Idol

Sedan dess har Astrid hyllats i programmet gång efter gång, och ikväll när det är tema ”Tack för allt, England!” framför hon låten Hide and seek med Imogen Heap.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har ju vågat mig på en låt som är jättesvår både sångmässigt och tekniskt. Jag kommer inte ha någon takt att förhålla mig till eller någonting. Det är typ acapella, berättar Astrid Risberg när Hänt träffar henne under repetitionerna.

Då har hon precis gått av scenen efter repet och hon tycker att det gick bra trots en hel del svårigheter.

Annons

– Någonting kom över mig när jag gick av och jag bara bröt ihop, den är så svår. Jag tappar andan och jag har svårt att ta alla toner för att jag har ingen tidsram att förhålla mig till när jag inte har någon takt i örat. Så jag vet inte när jag ska sluta sjunga, säger Astrid.

Gör det historiska i Idol

Anledningen till att hon valt en så svår låt, trots att det endast är åtta idoler kvar i kampen om en vinst i Globen, är att hon vill göra skillnad.

– Jag vill göra något som ingen annan gjort. På femton år så är det aldrig någon som har gjort en sådan här grej. Åker jag ut på grund av det så är det så.

Astrid säger att det kan finnas en konstnärlighet i uppträdandet och låten som är svår att förstå. Hon vet att det kan minska hennes chanser till att gå vidare.

– Men jag är okej med det, då gjorde jag något som ingen annan har gjort och jag kan åka hem med den vetskapen. Men lite orolig är jag ju såklart.

Annons

TV4 fick slåss för att få igenom låten

Att välja en sådan svår låt fick inte scenteknikerna att hurra av glädjerop precis. Men Astrid Risberg berättar att TV4 kämpade hårt för att få låten att gå igenom.

– De fick slåss lite med alla andra som jobbar runt omkring, med ljus och ljud och allt. De fick slåss för att jag skulle få göra det. Det påverkar alla att det inte finns någon takt eller klick för ljuset vet inte när de ska trycka på. Allt hänger på mig på fredag.

Hon får ingen extra tid för repetitioner och blir heller inte särbehandlad på grund av det avancerade numret. Astrid tror att det är en anledning till att ingen gjort något liknande tidigare. Hon är tacksam för allt stöd och all pepp hon får från TV4.

– Om de litar på mig så litar jag på mig själv. Det ska bli kul, säger Astrid Risberg.

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TT/Mattias Hansson

Annons