TV4:s besked om doktor Mikaels framtid – efter flytten

Äntligen har Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg hittat sitt drömboende.
Men flytten har väckt frågor kring doktor Mikaels framtid i Nyhetsmorgon.
Nu kommer TV4 med ett besked.

Det var under stort mediauppbåd som Lotta Enberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström under förra året fann kärleken i varandra. Det var efter att Lotta i en intervju berättat att hon gärna skulle gå på en dejt med den populäre tv-läkaren som de båda hamnade på en middag. Efter det fortsatte de ses och i somras stod de klart att dem båda var ett par. Sedan dess har tv-tittarna många gånger fått ta del av deras kärlek som visats upp i såväl Nyhetsmorgon som på Kristallen-galan och Bingolottos nyårssändning.

Redan sedan start har det stått klart att Mikael haft som målbild att få flytta ihop med sin kärlek. I en intervju med Hänt berättade han att han inte kan tänka sig att ha något längre förhållande som särbos.

Ernst Kirchsteigers första ord om familjelyckan

– Så ser jag på ett förhållande ja, det är en principiell förhållning men jag har inga ultimatum men så tycker jag nog. Allt är öppet för diskussion men principen att leva med någon. En del tycker att det är skitbra med särboskap, det kan vara bra under en period men det är inte så jag ser det resten av livet nej, sa Mikael då.

Drömmen med Lotta slår in

Och för ett tag sedan stod det klart att Mikael var påväg att göra verklighet av sina drömmar. Det efter att han lagt ut sitt hus till försäljning. Men då även Lottas sedan en tid tillbaka funnits ute på bostadsmarknaden har det varit oklart vart paret ska bosätta sig. Lotta bor nämligen i Göteborg medan Mikaels hus finns i Hallstahammar.

Men så för två dagar sedan avslöjade paret att man äntligen har hittat en gemensam bostad och snart går flyttlasset.

Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Vi har faktiskt köpt ett hus, har doktor Mikael sagt om husköpet i en intervju med Expressen.

TV4:s besked efter flytten

Då doktor Mikael är ett stående inslag i TV4:s Nyhetsmorgon blir flytten dock en rejäl omställning för honom. Nyhetsmorgons studio ligger nämligen i Stockholm och efter avslöjandet var det flera som var oroliga för att Mikael inte längre skulle kunna besöka det populära morgonprogrammet lika ofta.

Men för den som har legat sömnlös kan vi nu lugna. Doktor Mikael kommer nämligen pendla mellan Stockholm och Göteborg. I ett mejl skriver en pressansvarig för Nyhetsmorgon:

”Mikael kommer att fortsätta medverka på plats i Nyhetsmorgon även efter hans flytt”.

FOTO: TT/TV4

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms svar till TV4-tittarna – efter detaljen i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Därför är doktor Mikael Sandström med i Talang