Doktor Mikael Sandströms samboplan med Lotta Engberg

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Mikael Sandström och Lotta Engberg har funnit kärleken i varandra.
För Hänt öppnar nu överläkaren upp om sina tankar kring att bo ihop och leva samboliv.
– Jag tror inte på särboförhållande i långa loppet, det gör jag inte, säger Mikael till Hänt.
Slå på ljud

Lotta Engberg, 57, samlade mod och kontaktade Nyhetsmorgon-profilen doktor Mikael Sandström, 62. Kontakten ledde till en dejt och dejten ledde så småningom om till en relation. Det var i augusti som paret bekräftade att det blivit dem. När Hänt når Mikael några veckor senare är lyckan total.

– Det var länge sedan sist så det känns alldeles utmärkt, säger Mikael till Hänt om det nya förhållandet.

”Vi fick en väldigt udda start”

Det dröjde ett bra tag tills Lotta och Mikael kunde bege sig iväg på sin första dejt. Inte nog med att de inte bor i samma stad så kom även coronaviruset i vägen.

– Vi fick en väldigt udda start eftersom att vi inte sågs. Det var ju Lotta som tog kontakt och det var när pandemin slog till och lite före, så då var jag väldigt upptagen så vi hade bara FaceTime-kontakt första två till tre månaderna. Så det är nog lite udda tror jag, eller ovanligt gissar jag i dejtingklimatet. Det var ju extremt dåligt om man pratar om det riktiga klimatet, säger Mikael.

Men det blev tillslut en middagsdejt och intresset för varandra visade sig snabbt finnas där. När Mikael får frågan gällande vad det var som fångade hans intresse finns det flera svar.

– Det är hennes personlighet framförallt. Det var den jag kom i kontakt med först förstås och samtalen. Vi har pratat om så många olika ämnen, hoppat hit och dit om allt. Vi har ju två helt olika yrkesliv så det är spännande att höra om en annan värld än sjukhusvärlden, säger han.

 ”Jag tror inte på särboförhållande”

När Hänt pratar med Mikael så väntas Lotta dyka upp under eftermiddagen. För tillfället befinner de sig i en distansrelation då Mikael är bosatt i Hallstahammar medan Lotta bor i Göteborg. Just för den kommande veckan har paret flera planer som Mikael ser fram emot och annars gillar det främst att tillbringa tiden ihop.

– Vi pratar och käkar gott. Vi gör väl som vad par gör mest gissar jag men vi har andra saker på gång också.

Huruvida paret planerar framåt med boendesituationen är oklart men Mikael vet vad han själv anser om att bo på olika håll.

– Då får jag nog svara rent principiellt och jag skulle ha svarat samma sak för ett år sedan. Jag tror inte på särboförhållande i långa loppet, det gör jag inte. Men man kan ju inte rycka upp utan man måste ju veta att personen är rätt och allt sånt här. Vi får väl se, vi har ingen sådan där jättebrådska. Vi har bara varandra att ta hänsyn till, säger Mikael.

Vill leva i samboskap framöver

Men han är främst för samboförhållanden.

– Så ser jag på ett förhållande ja, det är en principiell förhållning men jag har inga ultimatum men så tycker jag nog. Allt är öppet för diskussion men principen att leva med någon. En del tycker att det är skitbra med särboskap, det kan vara bra under en period men det är inte så jag ser det resten av livet nej, säger han.

I nuläger har dock Mikael och Lotta inte haft något prat om detta utan de tar helt enkelt framtiden som den kommer.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg avslöjar Mikael Sandströms kärlekslögn

LÄS OCKSÅ: Mikael ”Soldoktorn” Sandström: Så fångade jag Lotta Engberg

FOTO: TT

SENASTE NYTT!