TV4-tittarna i chock – efter nya bilderna på Mandelmanns son Aaron

GUSTAV MANDELMANNp

Gustav Mandelmanns äldsta son Aaron dök upp vid sin pappas sida. Synen gjorde att TV4-tittarna tappade hakan helt, och nu uttrycker de sina starka reaktioner.
Gustav Mandelmann om smärtan "vill kunna funka som vanligt"
1:08

Efter reklamen: Gustav Mandelmann om smärtan "vill kunna funka som vanligt"

(1:08)

Slå på ljud

Paret Marie, 57, och Gustav Mandelmann, 56, må vara några av Sveriges mest folkkära tv-profiler. För fem år sedan hade programmet Mandelmanns gård premiär i TV4, där makarna visar upp sitt gårdsliv på kravmärkta Djupadal i Skåne.

Deras härliga och jordnära personligheter tog tv-tittarna med storm, och kärleken spirar mellan Marie och Gustav som varit gifta i över 30 år.

Men livet har inte bara varit en dans på rosor, nyligen berättade Gustav Mandelmann för första gången sin diagnos bipolär sjukdom. Sjukdomen har under åren påverkat äktenskapet och relationen med hustrun Marie, och till slut var det hon som ställde ett ultimatum om att Gustav var tvungen att söka hjälp.

Gustav Mandelmanns sjukdom

– Att man liksom har en manisk period och gör mycket dumheter och inte alls vill lyssna på någon, det vill säga Marie. Det har gjort väldigt mycket spänningar i vårat äktenskap för det är väldigt jobbigt, Marie är väldigt rädd att jag ska komma in i de här manierna igen, berättade Gustav när han gästade Nyhetsmorgon i mitten av januari.

Tillsammans med Marie har han barnen Aaron, 32, Tora, 31, Disa, 28, och Joel, 21. Då barnen kommit upp i vuxen ålder har de också flugit ur boet och flyttat hemifrån. Men för pappa Gustav har det inte varit superlätt att hantera barnens plötsliga frånvaro.

– Det som är jobbigt är ju när det plötsligt blir väldigt tomt hemma, alla har flyttat hemifrån och då kommer de där djupa svackorna lite djupare på något vis. Jag har ju insett också att det är ensamheten, när jag går och gör saker själv som är kämpigt.

Nu är Mandelmanns gård återigen aktuellt på TV4 och på tisdagar visas det nya avsnitt från Djupadal. Parets barn brukar inte gästa avsnitten och tidigare har deras pappa berättat att det faktiskt är deras eget beslut.

– De vill inte vara med. Hade mina föräldrar gjort ett program hade jag sprungit flera mil bort.

Mandelmanns son Aaron – nya bilderna

Därav var det nog många tv-tittare som tappade hakan när de såg ett av de nya avsnitten i början av februari. För vid Gustavs sida dök nämligen äldsta sonen Aaron upp när det skulle påbörjas ett känslosamt byggprojekt. Men det var inte sonens skicklighet med verktyg som uppmärksammades i efterhand, istället var tv-tittarna chockade över hur otroligt lik han är sin pappa.

”Så lika, kan inte neka faderskap", skriver en person på TV4:s Facebooksida.

"Ja den sonen kan han inte svära sig fri ifrån, och det vill han säkert inte heller", konstaterar en annan tittare.

Samtidigt är det flera som tycker att Aaron är väldigt lik sin mamma Marie Mandelmann.

"Tycker han är lik sin mamma, men säkert drag från båda, så klart....".

AARON MANDELMANN, GUSTAV MANDELMANN

Lika som bär? Håller du med?

FOTO: TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN