TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Helenas första ord – därför skiljer hon sig från Casper Janebrink

15 feb, 2022 
CASPER JANEBRINK, HELENA JANEBRINK
Casper och Helena Janebrink har gått skilda vägar efter 23 år tillsammans.
På Instagram har Casper berättat om beslutet och att de nu kommer leva på varsitt håll.
Här är Helenas första ord om skilsmässan.
Annons
Casper Janebrink och Helena Janebrink skiljer sig efter 20 år som giftaBrand logo
Casper Janebrink och Helena Janebrink skiljer sig efter 20 år som gifta

Det var på självaste Alla hjärtans dag som Casper Janebrink, 52, och Helena Janebrink, 44, gick ut med beskedet att de går skilda vägar. Paret gifte sig år 2002 i Partille kyrka och det blev givetvis ett kändistätt bröllop.

– Jag gick ner på knä med en stor bukett röda rosor, har Casper tidigare sagt till Expressen om frieriet.

Men nu har det forna paret valt att gå skilda vägar, efter att ha varit ihop i 23 år.

”Vi har kommit till ett vägskäl i livet där vi känner att det är bättre att leva var och en för sig och kunna fortsätta att vara vänner”, skriver Casper på Instagram.

Familjens saknad efter Casper under Atlanten-resan

Under årens lopp har paret hunnit med mycket ihop. Bland annat har de barnen Alice, 18, och Felix, 15, tillsammans. Casper har tidigare berättat för Hänt om pappa-rollen när barnen blir äldre.

Annons

– All tid med barnen har olika stadier men det känns mysigt att de har börjat bli vuxna och de klarar sig mer på egen hand. Man kan gå in och stötta dem när de vill lite grann men oftast nu vill de vara lite för sig själva. Det handlar också om att man ska bryta sig loss från sina föräldrar och göra mer saker själv för att bli vuxen och klara livet på egen hand, sa han då Hänt.

Förra veckan kom Casper hem från inspelningarna av tv-programmet Över Atlanten på Discovery+, Helena berättade då för Hänt hur det kändes att vara ifrån varandra.

– Jag är så glad för min man Caspers skull, att han får uppleva detta häftiga äventyr med ett sådant härligt gäng det verkar vara. Casper älskar ju havet och vi har haft en motorbåt i många år tillsammans under våra 23 år, sa Helena till Hänt medans Casper var ute på Atlanten.

Helena Janebrinks första ord om skilsmässan från Casper

När han kom hem förra veckan skulle familjen mysa alla tillsammans framför tv:n och självklart var hundarna Rambo och Chilli med.

Annons

Men, nu kommer ett helt annat besked från paret. Nu har de skickat in skilsmässopapper och ska fortsätta som vänner istället.

”Vi vill inte tappa den vänskap vi byggt upp under dom 23 år vi levt tillsammans, därför skiljer vi oss som vänner för familjens bästa. Tråkigt såklart men detta känns ändå som den bästa vägen att gå vidare i livet”, skriver Casper.

Helena har valt att hålla sina sociala medier privat, men i ett meddelande till Hänt bryter hon tystnaden:

”Vi har meddelat ut allt på våra sociala medier. Ha en fin dag”, skriver Helena till Hänt och hänvisar alltså till Caspers inlägg.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons