LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik mot Bingolottos sommarkväll med Casper Janebrink och Agneta Sjödin

04 jul, 2021 
Lovisa Ström
Nu har Bingolottos sommarkväll äntligen dragit igång, men en förändring i programmet har fått vissa tittare att se rött. Nu kritiserar de kanalen efter beslutet.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?Brand logo
BingoLotto – minns du programledarna?

Bingolotto är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och trots 30 år sedan premiären fortsätter de än idag att leverera nya miljoner landet över. Genom åren har programmet letts av en hel del folkkära programledare och förra sommaren stod det klart att det var Lotta Engberg och Stefan Odelberg som skulle ta över skutan. Men sedan midsommarafton har den populära duon gått på semester och kommer därmed att vara borta från tv-rutan ett tag, men inte försvinner Bingolotto för det. I samband med programmets 30-års jubileum har kanalen nämligen valt att bjuda tittarna på en riktig sommarspecial.

Men medan vissa tittare ser fram emot Bingolottos sommarspecial med glädje har andra blivit irriterade över vissa förändringarna som sker. Nu kritiserar tittarna kanalen efter deras beslut.

Casper Janebrink och Agneta Sjödin leder Bingolottos sommarkväll

I vanliga fall brukar det populära underhållningsprogrammet försvinna från tv-rutan redan i slutet av våren för att sedan vara tillbaka till hösten igen. Men så blir det inte den här gången. För att fira att de fyller 30 år har TV4 nämligen bestämt sig för att överraska svenska folket med det som de alltid har saknat - Bingolotto under hela sommaren. Men det är inte bara det som kommer att bli nytt för tittarna. Även programledarduon kommer att bytas ut.

Annons

Istället för Stefan och Lotta kliver nämligen Casper Janebrink och den folkkära programledaren Agneta Sjödin in för att underhålla tittarna samt lotta ut härliga vinster.

Tittarnas kritik efter TV4:s förändring i Bingolotto

Flera månader har gått sedan Bingolotto berättade om den fantastiska nyheten och ikväll är det äntligen premiär av det nya konceptet. På Bingolottos Facebooksida berättar de om den glada nyheten.

”Sommaren är räddad! Söndagen den 4 juli kl 20.00 är det premiär utav BingoLottos Sommarkväll!”, skriver de.

Men att Bingolotto börjar klockan 20.00 är något som har fått många att reagera. I vanliga fall brukar programmet nämligen börja sändas redan vid 18.00 och förändringen är något som gör vissa upprörda.

”Varför kl 20???? Alla har inte semester och måste jobba. Det är ju inte roligt att rätta i efterhand varje vecka”, skriver bland annat en tittare innan hon fortsätter:

”Kliver man upp 02 för att jobba är det sent. Inte bara jag som tycker att tiden är fel men vågar inte säga något för att de blir påhoppade för att de tycker olika.”

Men medan vissa tycker kanalens ändring är fruktansvärd tycker andra att de inte har gjort något fel.

”Tv-programmen kan väl inte rätta sig efter allas arbetstider, hur skulle det gå till?”, skriver bland annat en tittare som svar på andras kritik.

Annons