TV4-tittarna rasar efter röstningsbluffen i Masked singer

Nu avslöjas en röstningsbluff i TV4:s succeshow Masked singer.
I programmet ser det ut som att publiken röstar på sin favorit i en app – vilket inte alls stämmer.
– Det är tråkigt om någon tittare uppfattat det så, men vi kan försäkra att röstningen sker på ett korrekt sätt, säger Anika Beclijevski till Aftonbladet.
Slå på ljud

Masked singer är i fullgång och verkar ha blivit en riktig vattendelare bland tv-tittarna, då vissa älskar det medan vissa sågar programmet.

En sak som programmet kritiserats för är man som tittare inte får vara med och rösta under programmets gång gällande vilka som ska gå vidare.

Men då programmet är förinspelat – vilket inte heller framgår menar vissa – kan man som tittare inte påverka röstningen. Istället ska publiken i studion rösta. Men nu rapporterar Aftonbladet att det inte heller är publiken som röstar, utan att det enbart ser så ut.

Det som ska se ut som en röstningsapp, där studiopubliken får klicka på en bild sin favorit, är i själva verket bara en stillbild som helt saknar röstningsfunktion.

Bluffen syns i tv

Aftonbladet skriver att detta syns under närbilderna i tv när kamerorna filmar publiken som ”trycker” på den de vill rösta på. Men då det bara är en stillbild händer inget och inga röster räknas.

När publiken klickar på bilden för att låtsas rösta dyker det upp en dialogruta istället som visar att det är en vanlig bild de trycker på. När kameran kommer nära kan man även se funktionen för att ”spara” eller ”dela” bilden samt telefonnumret som bilden skickats ifrån.

När Aftonbladet ifrågasätter TV4 gällande röstningsbluffen svarar kanalens exekutiva producent Anika Beclijevski att alla i publiken röstat via sms, men för att göra det tydligt för tv-tittarna har produktionen låtit publiken låtsas rösta i det som ska se ut som en app.

– Vi använder oss av ett säkert röstningssystem där folkets röst i studion och på skärm röstar via sms. För att få det visuellt och tydligt visar vi i programmet maskerna på bild för att det ska ge tittarna den bästa upplevelsen.

Röstningen i Masked singer

Enligt Beclijevski ska röstningen gå rätt till – trots den misstänksamma ”röstningsappen” som inte funkar.

– Vi har en röstningsansvarig som ser till att allt går rätt till. Allas telefonnummer i folkets röst, både i studion och på skärmarna, finns registrerade. På så sätt kan vi säkerhetsställa att alla som ska rösta röstar och att personen med lägst antal röster får lämna tävlingen.

Att tittarna reagerat över det hela och ifrågasätter om de kan lita på att röstningen går rätt till säger Beclijevski att det är synd att det blivit fel.

– Det är tråkigt om någon tittare uppfattat det så, men vi kan försäkra att röstningen sker på ett korrekt sätt, säger Anika Beclijevski.

Tittarnas kritik mot Masked Singer

På TV4:s Facebook kan man se både arga och förvirrade tittare som undrar hur och vart man röstar.

”Vart är appen man röstar i?”

”Om nu inte vi får rösta, vilka är de som fått rösta?”, undrar en.

”Är det förinspelat? Orättvist att inte få tycka till”, menar en tredje.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

SENASTE NYTT!