TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

TV4-tittarna rasar efter juryns hårda beslut i Idol

20 aug, 2019 
TV4-tittarna rasar efter juryns beslut i Idol: “Hur tänkte ni?”
I måndags drog återigen Idol igång till TV4-tittarnas förtjusning. Men premiäravsnittet väckte många reaktioner hos tittarna – inte minst gällande sextonåriga Philippa Granlund.
Annons
Allt om Nikki AminiBrand logo
Allt om Nikki Amini

Väntan är över – Idol är tillbaka. Under måndagen drog Idol 2019 igång som visas på TV4 och TV4 Play. Säsongen blir den femtonde säsongen av programmet som kallas Sveriges största musiktävling. Under de första fyra veckorna får man följa auditionturnén där juryn letar efter nästa stora stjärna. Efter det har juryn valt ut sina topp tjugo, som då går in i den direktsända kvalveckan, och därefter blir det som vanligt fredagsfinaler.

Under premiäravsnittet dök flera sökande upp – bland annat Philippa Granlund, 16. I sin presentation säger hon att hon bor på Gotland, men att hon drömmer om att flytta till en storstad.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det som är bra med att bo på en bondgård är att det är väldigt fridfullt där och tyst, man kan skrika och sjunga hur mycket man vill. Det som är sämre är att det känns lite isolerat, man kan inte ta sig vart man vill när man vill. Man måste alltid tajma med mamma eller pappa om man vill ha skjuts någonstans. Jag längtar efter att få bo i Stockholm eller någon större stad. Jag vill bo där de finns massa affärer, människor, tunnelbana. Bara det är sjukt för mig, säger hon i programmet.

Annons

Efter hennes framträdande verkar jurymedlemmen Alexander Kronlund, 47, vara säker på att han vill se Philippa vidare i Idol.

– Jag tänkte att det säkert skulle brista på sången när allt var så underbart, men det gjorde de inte, det var mycket härligt, säger han i programmet.

Men resterande jurymedlemmar är inte lika övertygade.

– Jag gillar din utstrålning, du har verkligen en energi som jag vet inte vad, men konstigt nog Alexander Kronlund så håller jag inte med dig, det föll inte mig i smaken, säger Nikki Amini och ger henne ett nej.

Anders Bagge påpekar att han blev helt tagen av Philippa Granlunds personlighet, men inte av sången.

– Någon kommer och tar ett rum för mig, jag blev förtrollad, blev jag bländad av det mer än av din sångröst? Ja, det blev jag. Jag tror att det behövs lite mer övande bara, säger han och fortsätter:

– Att du har en förtrollande personlighet det kommer alla som ser detta att se. Men tyvärr inte likadant med rösten.

Annons

Likaså Kishti Tomita ger henne ett nej och Philippa Granlund går inte vidare – något som tittarna verkar reagera starkt på i sociala medier efter att programmet sänts.

Stark kritik i kommentarsfältet

Både på Idols Instagram, Youtube-kanal och Facebook väller kommentarerna in om att Philippa Granlund borde ha gått vidare.

”Hur tänkte de egentligen? Hon borde utan tvekan gått vidare!”, kommenterar en och fler håller med:

Vilken besvikelse! Hon va ju grym! En raggare men inte henne??

”Otroligt. Man släpper igenom en raggare utan sångröst pga han var så härlig och en kille utan erfarenhet men som hade bra energi. Men som vanligt bedöms tjejer hårdare. Filippa sjöng inte perfekt, men hon hade nånting minst lika mycket som dom andra. Hoppas hon mognar på sig och övar ett år och söker igen!”

”Ibland förstår man inte hur ni röstar? Helt fel att låta henne gå, hon va verkligen värd en guldbiljett. Heja dig Philippa!”

Stöttas av kända profiler

Men förutom klagomålen mot juryn så syns det även hyllningar till Philippa Granlund i kommentarsfälten. På Idols Instagram är det även en del kända namn som visar sitt stöd när de frågar i inlägget ifall hon borde ha gått vidare.

”Grym”, skriver Sebastian Wallden, 24.

”Asbra!”, skriver Peter Jöback, 48.

”Ja!”, skriver Filippa Reinfeldt, 52.

FOTO: TT/LORENTZ-ALLARD

Annons