TV4-tittarna rasar efter beslutet om Big brother-deltagaren

Tittarnas kritik mot TV4 – rasar efter beslutet om deltagaren
Produktionen som håller i säsongen av Big Brother 2020 har fått motta en hel del kritik från tittarna.
Det har tidigare varit snack om favorisering av Sami Jacobsson.
Men nu har rampljuset riktats mot en annan deltagare som tittarna verkar tycka har en lite för lätt vardag inne i huset.
Annons

Snart har halv tiden gått för deltagarna i Big Brother 2020. Resan har hittills varit lång och det har minst sagt hänt en hel del sedan de gick in i huset.

Programmets koncept är ganska simpelt, några deltagare stängs in i ett hus helt isolerade från omvärlden. Samtidigt filmas de dygnet runt och Big Brother-fansen kan följa deltagarna 24 timmar om dygnet online. Personen som lyckats vinna svenska folkets hjärtan och är kvar till dag 100 vinner inte bara äran – utan även en miljon kronor.

Årets snackisar drog igång redan första veckan, då Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, kastades ut ur huset. Orsaken? De hade uttryckt sig hatiskt mot judar.
Annons
Annons

Några veckor senare uttryckte sig deltagaren Sami Jacobsson nedvärderande mot romer. Men detta var inte ett illa nog beteende för Big Brother-produktionen, som lät Sami klara sig undan med en varning och fick alltså stanna kvar i huset.

Detta var något som tittarna inte alls tyckte om, utan riktade stor kritik mot produktionen över beslutet att låta Sami få vara kvar.

Och att Big Brothers produktion favoriserar är något som tittarna anser vara återkommande.

Nya regler – en ska bestraffas

Nyligen fick tittarna rösta över vilka husregler som ska gälla under en kortare period i huset. De regler som röstades fram var:

  • Inte säga 100 %
  • Ej titta in i kamerorna
  • Inte lata sig
  • Inte smaska
  • Inte säga bombaclaat
  • Måste vara social
Regler som Big Brother-deltagarna ska följa för tillfället.
Regler som Big Brother-deltagarna ska följa för tillfället. FOTO: Cmore

I Cmore-appen hade även tittarna möjlighet att rösta fram vem av deltagarna som skulle få ta straffet om någon av dem bryter mot dessa regler.

Det blev Amilia Stapelfeldt som valdes ut av tittarna. Straffet blev att sätta på sig en tajt butler-dräkt med den lilla detaljer att en slags stöt-maskin även placerades på hennes kropp.

Annons

Varje gång en deltagare bröt mot någon regel så fick Amilia en stöt, något hon inte alls såg fram emot.

Amilia blir dresserad med butler-dräkt och stötsensorer i Big Brother
Amilia blir dresserad med butler-dräkt och stötsensorer. FOTO: Cmore

Tittarnas ilska

Men inte heller här är tittarna överens med Big Brother-produktionen.

Annons

Big Brothers Instagram framkommer en hel del kritik från följarna som tycker att Amilia särbehandlas, till sin egen fördel. Tittarna menar på att Amilia straffats på tok för kort tid, och att styrkan på stötarna inte var tillräckligt hög. Flera skriver att deltagarna tittat i kamerorna flera gånger men att Amilia sluppit motta stötar.

“Löjligt kort uppdrag. Amilia skulle haft dräkten till måndag. Och höjt nivån på stötarna igen. Bara pinsamt vad mesiga de är med henne, suck”, skriver en.

“Verkligen för kort tid och ändå sänkte de styrkan på henne”, fyller en annan i.

“Ut med Amilia snälla. Så trött på produktionens favorisering”, kommenterar en tredje.

Annons

FOTO: 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…