Big brother-Sami Jakobsson varnas – tittarna rasar mot TV4

Sami JAkobsson skarp varning Big brother 2020
Det stormar runt Big brother igen.
Deltagaren Sami Jakobsson får en skarp varning av TV4 efter ett uttalande som chockade många.
Nu rasar tittarna mot TV4:s agerande, och kräver att Sami kastas ut.
Annons

TV4:s nysatsning på realityprogrammet Big brother har onekligen skapat rubriker, men inte av de bättre slagen. Flera deltagare har vid olika tillfällen varnats för sina ageranden och uttalanden, och flera personer har dessutom kastats ut från inspelningen med omedelbar verkan.

Annons

Nu stormar det än en gång, och huvudpersonen är Sami Jakobsson, 25. I sändningen kunde tittarna bevittna hur han tappade humöret när han skalade ett ägg och på finska sa ”Satana perkele ägg mustalainen”, vilket på svenska betyder ”satans jävla ägg zigenare”.

Flera tittare reagerade starkt på att han använde ordet ”zigenare” då det är ett nedvärderande uttryck för romer – och krävde på bland annat Big brothers sociala medier att Sami Jakobsson skulle kastas ut ur huset.

Annons

Därför får Sami Jakobsson stanna i Big brother

Big brothers exekutiva producent Joel Bendrik säger till Aftonbladet att produktionen har agerat efter Samis uttalande.

”Vi har gått igenom det som sagts och utfärdat en skarp varning till Sami”, skriver han i ett sms till tidningen.

Tittarna är dock inte nöjda utan fortsätter kräva att Sami ska kastas ut ur huset, och hänvisar till tidigare händelser då Isabel Pereira och Kim Kamal tvingades lämna efter att ha uttryckt sig kränkande om judar.

Joel Bendrik menar dock att det finns en orsak till att Sami Jakobsson bara får ta emot en erinran istället för att stängas av med omedelbar verkan.

”Vi har kommit fram till att utfärda en skarp varning efter att ha gått igenom vad som sagts. Det här är Samis första individuella varning”.

Annons

Programledarna hoppade av

Tidigare under säsongen har det stormat rejält kring Big brother. Bland annat hoppade de två programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson av programmet – på grund av Sami Jakobsson som har en högerextrem bakgrund och tidigare tatuerat in nazisymboler. Just de tatueringarna fick han hjälp av TV4 att tatuera över innan Big brother hade säsongspremiär. Sami Jakobsson har även uttalat sig om att han lämnat det livet bakom sig.

FOTO: TV4

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…