Tittarnas ilska efter Leif Mannerströms ord: ”Inte lämpligt”

Leif Mannerströms uppmaning i Sveriges mästerkock
Leif Mannerström möts av kritik efter ett filmklipp på TV4:s Facebooksida. I videon uppmanar Sveriges mästerkock-profilen tittarna att använda en utrotningshotad råvara.
Annons

Årets säsong av Sveriges Mästerkock är redan halvvägs förbi. Hittills har det hunnit hända mycket i succéserien, och det har förekommit både tårar, glädje och ilska i tävlingen som leds av Leif Mannerström, 78, Markus Aujalay, 47, och Mischa Billing, 53.

Den senaste kritik som riktats mot programmet handlade om att många tittare upplever att nivån på tävlingarna i år är för låg. Detta efter att amatörkockarna bland annat fått laga mat till ett barnkalas, gjort en köttfärssås och en smörgåstårta.

Annons

”Alltid lika roligt när en ny säsong kör i gång! Dock känns köttfärssås förra veckan och kalas för tioåringar denna veckan lite väl basic, ingen inspirationskälla direkt, men det blir förhoppningsvis bättre..”, skrev en tittare på TV4:s Facebooksida vid tillfället.

Annons

Leif Mannerströms uppmaning

Nu riktas ny kritik mot Sveriges mästerkock, men denna gång är det en av jurymedlemmarna som är under lupp. I lördags la TV4 ut ett filmklipp på den kända krögaren Leif Mannerström när han slår ihop en krämig äggröra. Men det var inte rätten i sig som fick tittarna att reagera – utan kockens serveringsförslag vid slutet av videon.

– Underbart! Till lite rökt ål. Så! Säger Mannerström.

Han uttalande har fått många människor att reagera starkt i kommentarsfältet på Facebook. Ål är nämligen akut hotad och jämfört med 1950 finns bara cirka 1–5 procent av beståndet kvar, enligt Världsnaturfonden. Tittarna anser alltså att tv-kockens uppmaning är opassande.

”Ål är inte ok att äta nu längre. Tänk om gör rätt! Annars är du toppen Leif!”, skriver en person.

Annons

”Ål? Skulle inte tro det. Snacka om att trampa fel där”, skriver en annan.

”Håller med om att rökt ål är gott till men inte lämpligt”, skriver en tredje.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken på sin Facebooksida.

Sveriges Mästerkock sänds varje onsdag klockan 20.00 på TV4 och TV4play.

LÄS MER: TV4-tittarnas kritik mot Sveriges mästerkock: ”Högre nivå tack”

LÄS MER: Leif Mannerström nära till tårar efter orden i Sveriges Mästerkock

FOTO: TV4, Anders Ylander/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…