TV4 om programledarna i Nyhetsmorgon: ”Så är det tänkt”

TV4:s besked om programledarna i Nyhetsmorgon
TV4:s Nyhetsmorgon är omåttligt populärt hos tittarna.
Nu ger kanalen ett nytt besked om de folkkära programledarna.
”Såhär är det tänkt”, skriver de på Nyhetsmorgons Instagram.
Annons

Populära Nyhetsmorgon är ett av TV4:s stora flaggskepp som år efter år håller tittarna sällskap under morgnarna. Sedan starten 1992 har har programledare som Malou von Sivers, 66, Bengt Magnusson, 68, Jessica Almenäs, 43, och Kristin Kaspersen, 50, synts leda morgonprogrammet.

Annons

De senaste åren är det däremot Jenny Strömstedt, 47, Steffo Törnquist, 63, Jesper Börjesson, 48, Soraya Lavasani, 37, Maria Forsblom, 33, Jenny Alversjö, 45, och Anders Pihlblad, 51, som har i uppdrag att guida tittarna genom morgnarna.

Annons

Under årens gång har paren som programledarna jobbar i skiftat till och från. Länge syntes Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillsammans under vardagarna. Men under en period syntes Jenny mindre och mindre i programmet, något som Hänt under en intervju med programledaren påpekade och Jenny förklarade då anledningen.

– Jag har valt att gå in och göra de här lördagarna och då lägger man ner mer tid på det redaktionella arbetet och sådär. Så jag jobbar ju lika mycket, berättade Jenny då för Hänt.

Så ska programledarna jobba

Under fredagsmorgonen var Steffo Törnquist och Jenny Alversjö på plats i studion. På Nyhetsmorgons Instagram delade redaktionen med sig av dagens kommande innehåll med en bild på de två programledarna. Bilden har fått en tittare att undra var Steffos gamla parhäst Jenny Strömstedt egentligen håller hus.

Annons

”Var är Jenny Strömstedt? Ser alltid fram emot fredagsmorgonen med henne och Steffo”, skriver tittaren som även meddelar att hon stängde av programmet eftersom Jenny Strömstedt inte var på plats.

”Jag förstår att du hittat en favorit, men även favoriter behöver ju göra annat eller ha ledigt ibland” svarar Nyhetsmorgon på Instagram.

I samma svar ger produktionen besked på hur schemat gällande Jenny Strömstedt, Jenny Alversjö och Steffo Törnquist egentligen ser ut.

”Såhär är det tänkt att programledarna ska jobba: Jämna veckor torsdag och fredag: Jenny Alversjö och Steffo. Jämna veckor lördag och söndag: Jenny Strömstedt och Steffo. Ojämna veckor torsdag och fredag: Jenny Strömstedt och Steffo. Ojämna veckor lördag och söndag: Jenny Alversjö och Steffo.”

Annons

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…