TV4 om Caspar Camitz framtid i Idol efter coronabeskedet

Nikki Amini och Caspar

Caspar Camitz har testats positiv för corona och missar fredagens direktsändning av Idol.
Förhoppningen är att han är tillbaka redan nästa vecka – vilket tittarna nu riktar skarp kritik mot.
– Det är oansvarigt av produktionen, skriver en person i en kommentar.
Slå på ljud

Årets säsong av Idol är i full gång på TV4 och snart är det äntligen dags för den första fredagsfinalen. Juryn, som består av Anders BaggeAlexander KronlundKishti Tomita och Nikki Amini, har nu lagt över ansvaret på tittarna och det är upp till dem att rösta vidare sina favoriter i tävlingen.

En person som redan nu har imponerat på TV4-tittarna är Caspar Camitz, 25. Han har gått från klarhet till klarhet och i sociala medier har hans insats i programmet hyllats till skyarna. Även juryn har lovordat Caspar, speciellt efter att han framförde Brother av Matt Corby under kvalveckan.

Insjuknandet inför första fredagsfinalen

Caspars chanser såg minst sagt goda ut inför fredagsfinalerna, men i veckan vände turen. Under en pressträff meddelade programledaren Pär Lernström, 40, att Caspar har blivit sjuk.

– Vi tar detta så klart på allvar och Caspar har testats för covid-19 och är inte här i dag, sa Pär då.

När Hänt nådde Caspar Camitz ett par timmar senare berättade han att han ännu inte visste om han skulle kunna medverka under fredagens direktsändning.

– Jag tror att de bara hoppas på att jag ska vara frisk men det är svårt att veta, sa Caspar till Hänt.

Caspar Camitz stoppas från Idol 2020

På tisdagskvällen kom det dystra beskedet. Caspar har testats positiv för covid-19 och kommer inte att vara med och tävla i den första fredagsfinalen i Idol 2020. Men än är det inte över för Caspar Camitz del, både han och TV4 räknar nämligen med att han ska vara tillbaka redan nästa vecka.

Enligt kanalens regler får man missa en fredagsfinal och fortfarande hålla sig kvar i tävlingen. Nyheten gladde både Caspar och hans fans, men på Idols Instagram-konto är det tydligt att en hel del människor är kritiska till upplägget.

”Det är oansvarigt av produktionen att ta in honom redan nästa vecka”, skriver en person.

”Han är sjuk i covid-19 och ska komma tillbaka nästa vecka???? Va???”, undrar en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4:s svar efter kritiken mot beslutet

Nu väljer Idols exekutiva producent Malin Knave att besvara kritiken mot beslutet om Caspar Camitz.

– För TV4 är det såklart av största vikt att Idol-produktionen är en säker arbetsplats och vi sätter alltid våra medarbetares och idolers hälsa främst. Vi följer givetvis alla råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, och arbetar efter de förutsättningar som de ger, säger Malin till Hänt och avslutar sedan:

– Vi hoppas att Caspar snart ska må bättre och spekulerar inte kring nästa veckas sändning, utan har fullt fokus på vår första fredagsfinal.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: Mattias Hansson/TT, TV4

SENASTE NYTT!