Caspar Camitz första ord om mystiska sjukdomen i Idol 2020

Caspar Camitz i Idol 2020

Idol-deltagaren Caspar Camitz har plötsligt blivit sjuk.
Nu berättar han för Hänt om sitt mående och planerna inför säsongens första fredagsfinal.
– Jag har ont i hela kroppen, säger Caspar till Hänt.
Allt du vill veta om Caspar Camitz i Idol 2020
Slå på ljud

Under tisdagen var det dags för pressträff inför Idol 2020. Någon som inte fanns med bland de 13 deltagarna var Caspar Camitz, 25. Detta berodde på att Caspar plötsligt har blivit sjuk och därav isolerats från de andra deltagarna. När Hänt når Caspar berättar han om hur han mår.

– Jag är lite sjuk faktiskt. Jag blev sjuk på söndagen och sen bröt det ut i lite feber och så, säger Caspar till Hänt.

Efter att ha varit i kontakt med TV4 beslutades det att Caspar inte skulle kunna medverka under programmets första pressträff.

– Jag skulle inte orkat det. Jag har ont i hela kroppen liksom. Tråkigt men det var det som behövdes. Det är ingen idé att flänga runt när jag har feber, säger Caspar till Hänt.

”Jag gör allt jag kan”

Caspar tillbringar nu sin tid hemma i sängen och gör allt i sin makt för att repa sig inför den kommande fredagsfinalen.

– Jag gör allt för att radera det här lilla viruset eller vad det nu är. Jag äter otroligt mycket gurkmeja och citron. Sen dricker jag massvis med vatten. Bara nyttig mat, inge godis eller kaffe. Sen sover jag så mycket jag kan, säger han.

Oavsett om Caspar har drabbats av corona eller inte, vet han i nuläget inte om han kommer att få uppträda. Trots att Caspar har daglig kontakt med produktionen har han i nuläget inte fått svar på vad som gäller.

– Än så länge har jag inte fått några direktiv eller svar. Jag tror att dem bara hoppas på att jag ska vara frisk men det är svårt att veta, säger Caspar.

Han är däremot säker på att han skulle klara av att kliva upp på scenen.

– Jag har uppträtt i nästan alla tillstånd man kan befinna sig i så jag vet att jag skulle klara av det. Frågan är om det är bra eller om jag får, säger han.

Testats för corona via TV4

Det absolut bästa menar Caspar är att få stå över fredagsfinalen men annars är han beredd på att köra fullt ut oavsett mående. Om han inte skulle kunna eller få uppträda utan istället tvingas avbryta tävlingen är han iallafall nöjd med sin insats.

– Jag känner att jag har gått in och gjort allting precis som jag tänkt att jag ska göra. Jag har visat hur jag gör det. Så då är det som det är och jag har gjort allt i min makt, säger Caspar.

Nu inväntar Caspar ett svar på sitt coronatest.

– Jag gjorde ett igår. Min handledare som hjälper oss bokade ett test så vi åkte och gjorde det. Jag ska få kvar senast ikväll, säger Caspar Camitz till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

LÄS OCKSÅ: Så lever Calle Kristiansson efter Idol 2009

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN