LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-kocken Erik Videgårds nya utseende – efter alla frågor: ”Äntligen”

27 mar, 2024 
erik videgård
TV4-kocken Erik Videgård drabbades av cancer i halsen och tvingades till behandlingar som gav smärtsamma biverkningar.
Nu talar Erik ut om den tuffa tiden och hur folk ifrågasatt hans utseende. Han har även genomgått en operation för att förändra sitt ansikte.
”Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren”, skriver han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

Erik Videgård dyker ofta upp i TV4:s Nyhetsmorgon till tittarnas stora förtjusning. Han har med andra ord en strålande karriär, men det har inte alltid gått som på räls för Videgård.

Erik Videgård och Jenny Alvesjö är både kollegor och vänner.
Erik Videgård och Jenny Alvesjö är både kollegor och vänner. Foto: Jari Kantola/ TT /

Kocken har nämligen ett jobbigt förflutet fyllt med flertalet sjukhusbesök. Erik har haft cancer i halsen och tvingades därför till både strålbehandling och cellgifter, som gav honom en hel del komplikationer.

Mardrömshändelsen under natten

I programmet Kockarnas kamp har han berättat hur hans käke gick av i sömnen.

– Det tog några månader, men jag märkte efter ett tag att jag fick svårare att öppna käkarna. Och en natt så vaknar jag av att käken går av. Och det gör så helvetiskt ont, den smärtan... då ville jag dö, säger han i programmet.

Annons

Han åkte akut till sjukhuset för en operation.

– Jag har vaden i ansiktet. Eftersom jag slutade röka också så har jag fått mycket bättre smaklökar efter det här.

erik videgård tv4
Erik Videgård. Foto: Henrik MontgomeryHenrik Montgomery/TT

Ryter ifrån efter kommentarerna – talar ut om nya operationen: ”Fixa till en del av munnen”

Nu skriver kocken ett långt Instagram-inlägg kring sin sjukdomskamp och så även sitt utseende. Detta då han fått flera otrevliga kommentarer "varför han ser ut som han gör", efter han genomgått sina flera behandlingar och operationer.

”Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär. En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det.”

Annons

Han skriver vidare hur han nu genomgått en ny operation för sin mun. Operationen verkar ha blivit lyckad och detta gör det nu lättare för kocken att till exempel dricka.

”Igår fick jag hjälp av de fantastiska plastikkirurgerna på Karolinska att fixa till en del av munnen. Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage. Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika ”löjlig” ut längre… Haha! #plastikkirurgi”'

När Hänt når Erik så frågar vi om han är nöjd och hur han mår efter operationen.

– Ja, fantastiskt! De rekonstruktiva plastikkirurgerna är otroligt duktiga. Riktiga konstnärer. Otroligt skönt att munnen håller tätt igen, det underlättar otroligt mycket.

Annons