LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-kocken Erik Videgård berättar om cancern – elaka kommentarerna: ”Miffo”

12 nov, 2023 
ERIK VIDEGÅRD
Erik Videgård får ofta frågor om vad som hänt med hans käke.
Nu berättar han vad som hänt och att följarna ibland kan bli lite väl hårda.
– Men så kommer det några sådana där “jädra idiot”, säger han i Nyhetsmorgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspussletBrand logo
Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspusslet

I princip varje söndag är Erik Videgård på plats i Nyhetsmorgon och bjuder på sina allra bästa tips och nya recept i köket. Hans mat blir ofta otroligt uppskattad och nyligen hände något stort; till och med den kräsne Leif GW Persson insisterade på att få smaka hans köttbullar.

Erik Videgård är en av Sveriges bästa kockar men det har inte alltid varit lätt. För tolv år sedan fick han sin cancerdiagnos. Det började med ett litet sår bak på tungan. Erik gick då till en tandläkare som hänvisade honom till Karolinska istället. Han sökte sig då dit och fick ett cancerbesked.

– De konstaterar då att det är cancer på vänster tonsil och att det är illa. Riktigt illa. Jag blev iskall, jag gick ut, satte mig i bilen, ringde försäkringskassan.

Annons

Käken gick av – försökte rädda tungan

– Var det första samtalet? Varför det?, frågar Jenny Alversjö.

– Jag vet inte. Det är knasigt och jag kommer knappt ihåg samtalet.

Efter behandlingen var tumören borta. Men problemen kom tillbaka.

– Den fantastiske professorn, som gjorde behandlingen, han sa “jag vet vad du håller på med Erik, så vi sätter behandlingen så långt ut åt sidan som bara möjligt, för att rädda tungan och smaklökarna”. Så det gjorde man och det klarade sig och de första nio månaderna så kändes det helt okej, berättar Erik och fortsätter:

– Men under den här tiden så märkte jag att min munöppning krympte för varje dag som gick. Till slut var den nere på 2-3 mm så jag behövde liksom bända in saker i munnen för att kunna äta över huvudtaget. Då visade det sig att min käke hade dött av strålningen.

Frågorna till Erik Videgård: ”Miffo”

Idag mår Erik bra men man kan se att han gått igenom den här behandlingen då han ibland hostar till och ena sidan av munnen hänger lite.

Annons

– Du får ofta frågor om vad som hänt?, säger Jenny i Nyhetsmorgon.

– Det är så underbart att se hur mycket positiva och härliga människor det finns ute i landet. Men så kommer det några sådana där “jädra idiot”, “ditt jävla miffo, så där kan man inte göra, sådär kan man inte säga”, “du har ingen aning vad du håller på med”, säger Erik.

Han förklarar varför han ibland måste svälja lite extra.

– Det är sedan den här tracken och satt rakt in i halsen. Det sluter inte tätt så det kan rinna ner saliv och annat ner i luftstrupen liksom.

I slutet av programmet fick Erik Videgård en hälsning från sina barn och det råder inga tvivel om att de betyder mycket för honom. Han kunde nämligen inte hålla tillbaka tårarna.

ERIK VIDEGÅRD

FOTO: TV4

Annons