LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Erik Videgård om förändringen i utseendet – kampen med käken

05 jul, 2023 
Erik Videgård är en välkänd kock i TV4:s Nyhetsmorgon.
Men bakom framgångarna har Erik kämpat mot cancer.
Något som har kommit att påverka hans käke.
Annons
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är många som känner igen framgångsrika stjärnkocken Erik Videgård, från tv-rutan. Han lagar nämligen ofta mat till TV4-kollegorna i Nyhetsmorgon. Videgård är en av Sveriges största krögare på restauranger som East och Akvarium.

Erik Videgård om förändringen i ansiktet: ”Känns tråkigt”

Men Erik har kämpat med sin hälsa. Stjärnkocken blev tidigare diagnoserad med cancer i en av sina tonsiller och blev behandlad med cellgiftsbehandling och strålning. I september 2010 var Videgård färdigbehandlad, tumören hade krympt och allt såg hoppfullt ut.

Men ett år därefter under en resa gick Eriks käke plötsligt av. I en intervju med Allas från 2018 beskriver Erik smärtan som outhärdig och att läkarna fick skapa en ny käke av ben, senor, hud och muskler från Eriks vad.

Idag anses Videgård botad, men han påminns varje dag om vad han har gått igenom.

– Utseendet har påverkats och det känns tråkigt, men är inget jag går och tänker på. I början tyckte jag att det var jobbigt att folk tittade, men nu bryr jag mig inte om det. Vuxna frågar sällan vad som hänt, även om det händer. Barn är mer direkta och frågar och då berättar jag. Det är ingen stor sak, jag tycker att det är bra att fråga, då avdramatiseras det hela, säger Erik till tidningen.

Erik Videgård om svårigheterna efter kampen mot cancern

Men det är inte bara utseendet som har påverkats. Det tar även lång tid för kocken att äta och idag har han lätt för att sätta i halsen.

Annons

– Det som normalt tar tio minuter tar mig fyrtio. Jag har också lätt att sätta i halsen på grund av ärrbildning i strupen, vilket har som följd att jag ofta börjar hosta okontrollerat. Torra skorpor, nötter och liknande måste jag undvika, säger han.

Efter tuffa hälsokampen har Erik kommit till insikt om vissa saker. Han har även blivit bättre på att välja bort det som inte känns lika viktigt i livet.

– Efter den här erfarenheten har jag kommit till insikt om att livet är ändligt. Det gör att jag får saker gjorda snabbare än innan sjukdomen, jag går direkt från tanke till handling. Jag har även blivit bättre på att välja bort det som inte känns viktigt i livet, säger han.

FOTO: TV4

Annons