LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu är det illa för Christina Schollin – kan inte göra vardagliga sysslan

27 mar, 2024 
Linn Seipel
christina schollin
Här sätter Christina Schollins hälsa stopp för det stora projektet.
– Det kan jag inte göra längre, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Det älskvärda paret Christina Schollin och Hans Wahlgren har varit tillsammans sedan de var 20 år gamla. Nu har båda hunnit fylla 86 år, och även om de är väldigt pigga för sin ålder, så är hälsan är inte riktigt som den en gång var.

Det var i veckan som barnen Niclas och Pernilla Wahlgren, i sina sociala medier lade upp en annons där de eftersökte en personlig assistent till föräldrarna. Där skrev bland annat sonen:

”Assistent sökes till mina fina föräldrar. Glad, positiv gärna vårdkunnig person som ska kunna finnas tillgänglig för att hjälpa två äldre med service och hjälp i hemmet i form av stöd, viss matlagning, ärenden, värme och omtanke. Några timmar varje dag på Norra Langö. Körkort och egen bil krävs.”

Annons

Christina själv gjorde också sin egen efterlysning där hon berättade lite mer. Något som verkar särskilt viktigt för henne är att personen ska vara tekniskt kunnig.

”Är du min nya PA? Jag behöver dig som är teknisk kunnig, som har kunskaper inom Mac, iPhone och iPad. Jag söker en person som bor i närheten av Gustavsberg och som har bil. Som kan utföra enklare vardagssysslor några timmar varje dag.”, skriver Christina på Instagram.

Christina Schollins sorg – kan inte längre skriva

Varför just detta är så viktigt framgår tydligare i en intervju Christina gjort med Expressen nyligen. Hennes synbesvär har nämligen resulterat i att hon inte kan skriva på datorn eller mobilen.

– Det primära för mig är att ha en personlig assistent som hjälper mig med det som jag varit så aktiv med, med datorn som jag har jobbat med. Jag har jobbat med Word och Office-paketet, jag skriver ju väldigt mycket. Jag har skrivit mina memoarer och jag skriver på en ny bok, men det kan jag inte göra längre, säger hon till tidningen.

Hon har försökt ta hjälp av de funktioner som finns i programmen för personer med nedsatt syn, men menar att det är svårt ändå.

– Det finns en massa synhjälpmedel och så, men de hjälper inte riktigt.

I intervjun berättar Christina också att gensvaret på att få bli parets assistent har varit enormt, och att de nu har ett stort arbete framför sig att reda ut vem som tilldelas rollen.

FOTO: Karin Törnblom/TT / TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet/TT

Annons