LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Erik Videgård svårt sjuk – föll ihop på hotellet: “Krashade in..”

21 nov, 2023 
erik
Erik Videgård gör succé i Nyhetsmorgon.
Nu visar det sig att han även får speciell behandling på ett hotell i Sverige!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

Erik Videgård, 63, är en av Sveriges mest folkkära kockar och på söndagar brukar han ta plats i Nyhetsmorgon och bjuder på sina allra bästa tips och nya recept i köket. Hans mat blir ofta otroligt uppskattad och nyligen hände något stort; till och med den kräsne Leif GW Persson insisterade på att få smaka hans mat.

Erik har alltid brunnit för att laga god mat men för några år sedan var det nära att hela hans liv vändes upp och ner. För tolv år sedan fick han nämligen sin cancerdiagnos. Det började med ett litet sår bak på tungan. Erik gick då till en tandläkare som hänvisade honom till Karolinska istället. Han sökte sig då dit och fick ett cancerbesked.

– De konstaterar då att det är cancer på vänster tonsil och att det är illa. Riktigt illa. Jag blev iskall, jag gick ut, satte mig i bilen, ringde försäkringskassan, förklarade Erik när han berättade om detta i Nyhetsmorgon.

Annons

Erik Videgård om cancerbehandlingen

Det hela ledde till behandling men problemen kom tillbaka. Läkarna visste ju hur viktiga smaksinnet är för Erik så de gjorde allt i sin makt för att rädda smaklökarna. Men efter nio månader visade det sig att hans käke hade dött av strålningen.

– Men under den här tiden så märkte jag att min munöppning krympte för varje dag som gick. Till slut var den nere på 2-3 mm så jag behövde liksom bända in saker i munnen för att kunna äta över huvudtaget. Då visade det sig att min käke hade dött av strålningen, sa Erik nyligen.

Idag är problemen borta och Erik kan leva helt som vanligt och han lagar jättegod mat. Han är även med och tar fram menyer till restauranger, som till exempel den på hotell Sea U.

Erik Videgård om beteendet på hotellet

Nu visar det sig att Erik har fått lite personlig service av hotellpersonalen. I ett nytt inlägg på Instagram visar han upp det personliga meddelandet.

Annons

”Bästa Erik,

Varmt välkommen tillbaka till oss på Sea U.

Jag hoppas att du mår bättre igen och kan få njuta av allt vad vi har att erbjuda! Du vet vart vi finns om det skulle vara något vi kan hjälpa till med!”

Erik förklarar vidare om det speciella bandet till hotellet.

”Finns det något bättre än att mötas av en personlig hälsning när du checkar in. Lina var den som hjälpte mig när jag med 40-graders feber crashade in i yoghurtbuffén för några veckor sedan och stöttade mig hela vägen till rummet. I torsdags var det återbesök för att ”sätta” min meny som serveras i restaurang AMA under november och december. Jag var i betydligt bättre form och maten blev fantastisk. Testa vet jag! Älskar hotell med omsorg!”

Nu möts Erik av kärlek i kommentarsfältet.

”Vad fin och personlig lapp”, skriver en person.

”Underbart bemötande.”, skriver en annan.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Annons