TV4-doktorn Mikael Sandströms skarpa varning till de nya Biggest loser-deltagarna

Tv4-doktorn Mikael Sandström gör entré i Biggest loser 2018. Efter de nya deltagarnas hälsoundersökningar skickar han dock en skarp varning till de 14 personerna.

Ikväll är det premiär för Biggest loser – Starkare tillsammans i Sjuan. 14 deltagare har sökt till programmet för att förändra sina liv. Liksom tidigare år går tävlingen främst ut på vem som kan förlora mest vikt procentuellt, men framför allt handlar det om att ge deltagarna verktyg för att förändra sin livsstil.

Många av dem har allvarliga hälsoproblem, något som uppdagas när de i början av inspelningen genomgick en stor hälsoundersökning. Läkaren i Biggest loser 2018 är ingen mindre än överläkare Mikael Sandström, som är ett känt ansikte i TV4 då han är en återkommande expertgäst i exempelvis Nyhetsmorgon.

Efter att ha sett deltagarnas resultat från hälsoundersökningen är Mikael Sandström bekymrad för flera av dem, och han är brutalt ärlig när han meddelar resultatet till deltagarna.

– Du har högst BMI av alla, 68. Du har alla risker som finns, om du skulle bryta ett ben eller få lunginflammation är det ett direkt hot mot ditt liv, säger Mikael till en av deltagarna i första avsnittet.

Det är dock inte det enda tunga beskedet TV4-doktorn tvingas ge under de individuella mötena.

– Du har diabetes. Om du hade varit på akuten hade det varit mycket tveksamt om jag hade släppt hem dig överhuvudtaget, du är lite som en tickande bomb, säger Mikael Sandström till en annan av deltagarna.

LÄS OCKSÅ: Biggest Loser-vinnarens babylycka – efter uppbrottet med Book

Efter att ha granskat de nya Biggest loser-profilernas resultat är läkaren förvisso inte positiv, men han säger samtidigt att det är många av deras åkommor som faktiskt går att göra något åt – och i många fall kan de även genom att ändra sin livsstil med små medel få åkommorna att försvinna.

– Genom att börja nu kan vi förlänga deras liv, man måste fatta att det kostar på att byta livsstil, säger Mikael Sandström.

Hur det går för de 14 deltagarna i Biggest loser kan man se u Sjuan på måndagar och tisdagar klockan 21. 

Här är alla deltagarna i Biggest loser 2018:

 

Här är alla deltagare i Biggest Loser 2018.

Pischa och Mikael är tränare i Biggest loser.

Michael Willysson.

Paulina Rather.

Viktor Knutsson.

Pernilla Skoglund.

Sara Andersson.

Goran Handzic.

Johanna Pettersson.

Joakim Hagstedt.

Matilda Nilsson.

Michael Sjögren.

Ibrahim Rather.

Bayan Ayyad.

Christoffer Jenderborn.

Bartosz Komenda.

Bayan och Michael.

Ibrahim och Paulina.

Pernilla och Sara.

Matilda och Johanna.

Joakim och Goran.

Viktor och Christoffer.

Bartosz och Michael.

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-Simon Kachoas skräckskada – bröt käken efter matchen mot Glenn Hysén

LÄS OCKSÅ: Skrällbeskedet: Tidigare vinnaren får ny chans i Biggest Loser 2018

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!