Simon Kachoa bröt käken efter match mot Glenn Hysén

Simon Kachoa bröt käken efter match med Glenn Hysén

För två veckor sedan skadade sig Simon Kachoa under en innebandymatch mot bland andra Glenn Hysén. Under torsdagen tappade han känseln i ansiktet och uppsökte sjukhus. Då stod det klart att käken är bruten och han tvingas nu till en stor operation. "Ansiktet är bortdomnat och jag vet inte om jag får känseln tillbaka", säger han till Hänt.

Simon Kachoa har brutit käken.

På fredagen fick han domen – han måste opereras och ingen vet om han får tillbaka känseln i ansiktet.

Under fredagskvällen fick Simon en provisorisk tandställning. Och han delade med sig av det hela på sin Instagram.

Den tidigare Biggest loser-vinnaren Simon Kachoa, 27, hade enormt oflyt när han för två veckor sedan spelade innebandy mot bland andra Glenn Hysén. Det var under en välgörenhetsmatch i Alingsås som olyckan var framme och Simon råkade ut för en rejäl smäll som skadade hans käke.

Till en början hade han svårt att äta, men det var strax före påskhelgen som det otäcka hände. När Simon åt så kände han hur något knakade till i den skadade käken.

– Det small till igen, det var förmodligen då efter några dagar som den bröts. Efter ytterligare några dagar så började ansiktet domna bort, det har spridit sig till en fjärdedel av ansiktet, berättar Simon Kachoa för Hänt.

Han säger att han vid ett flertal gånger varit i kontakt med Sjukvårdsrådgivningen sedan olyckan, men har efter deras inrådan inte sökt läkarhjälp. Men under torsdagen blev hans tillstånd värre och Simon uppsökte till slut sjukhus.

– När domningarna i ansiktet inte gick bort så åkte jag in, säger han.

Simon Kachoa har brutit käken

Väl på sjukhuset röntgades Simon och fick mardrömsbeskedet – bilderna visar att käken är bruten.

– Läkaren sa att jag borde ha kommit in direkt det hände, säger han.

Under fredagen transporterades Simon Kachoa i ambulans till en käkspecialist för att få vård. Sent på kvällen stod det klart att han i två veckors tid tvingas ha en provisorisk tandställning som gör att han inte kommer kunna öppna munnen. Om 14 dagar väntar en operation då han får skenor satta mellan tänderna i både över- och underkäke.

– Det är helt sjukt, säger han kort efter beskedet.

Under fredagskvällen fick Simon smärtlindring och muskelavslappnande för att kunna hålla käken avslappnad, för att undvika att den skadas ännu mer.

– Mitt bett är helt osynkat, övertänderna går inte ihop med något alls. Ansiktet är bortdomnat och jag vet inte om jag får känseln tillbaka, det är de två sakerna jag är mest orolig för nu. Det är inte kul att gå runt resten av livet utan känsel i ansiktet, säger han.

Krya på dig önskar vi på Hänt!

Här kan du se bilderna på Simon efter skadan – varning för starka bilder:

LÄS OCKSÅ: Simon Kachoas kärlekslögn i TV4: ”Klart hon inte blev glad”

LÄS OCKSÅ: Skrällbeskedet: Tidigare vinnaren får ny chans i Biggest Loser 2018

FOTO: Ibl, privat