Tv-bonden Erik om läkarens skräckbesked – hade cancer

I första avsnittet av Bonde Söker Fru 2017 träffar vi 21-åriga Erik Ohlsson som berättar om när han drabbades av cancer - bara 19 år gammal.

Erik Ohlsson, 21,  är elitsatsande alpinåkare och kviguppfödare från Edsbyn utanför Bollnäs. Nu söker han kärleken i årets omgång av dejtingsåpan ”Bonde Söker Fru”.

Eriks Ohlssons gård är hans stora passion och han letar efter någon som, liksom han själv, älskar livet på landet.

Men livet tog en otäck riktning för två år sedan när Erik Ohlsson fick veta att han drabbats av cancer.

– Det är väl kanske en av de mest skräckinjagande saker som jag har upplevt, säger Erik Ohlsson i ”Bonde Söker Fru”.

Erik Ohlsson är en av bönderna som söker kärleken i årets "Bonde Söker Fru".

Erik Ohlsson är en av bönderna som söker kärleken i årets “Bonde Söker Fru”.

Från det att Erik fick sjukdomsbeskedet gick det fort och han hade själv ingen uppfattning om vad det var för sjukdom han drabbats av.

– Från egentligen fullt aktiv till att en vecka senare gå på cellgifter och förstå att man har fått cancer, det är ju som att allt raseras på en och samma gång, säger Erik Ohlsson.

Han är glad att det gick så bra som det gjorde. Erik tycker att händelsen har påverkat honom också på ett positivt sätt och gjort honom lugnare än tidigare.

– Man tänkte inte så mycket på vad man hade. Det var mer vad man ville uppnå inom skidåkningen. Och gården, det var ju som en terapi egentligen. För så fort man kunde ta sig upp på benen ja, då ville jag ju ut till djuren eller ut och sätta mig i en traktor och jobba. För då försvann ju allt det här att man var sjuk, säger Erik Ohlsson.

Idag mår Erik Ohlsson bra och ser med glädje framåt i livet.

– Det är klart man lär sig någonting från det här också. Det är mycket man tar med sig och blir starkare av. Nu vet man vad som verkligen betyder någonting och jag vill hitta kärleken, säger Erik Ohlsson.

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen klar som en av bönderna i ”Bonde söker fru”

LÄS OCKSÅ: TV4-bonden i storbråk med Lindorff efter påstådda sexnatten

Foto: TV4

SENASTE NYTT!