LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

TV-bonden i storbråk med Lindorff efter påstådda sexnatten

12 okt, 2016 
Lina Arvidsson
Efter den påstådda sexnatten i ”Bonde söker fru” rasar Erik Bäckman, 21, mot TV 4 och programledaren Linda Lindorff. För Hänt berättar Erik om spelet bakom kulisserna i det heta avsnittet: "Jag tycker inte att Linda är en äkta person. Hon är programledare och skulle nog göra det mesta för att göra bra tv."
Annons

Tredje avsnittet av Bonde söker fru bjuder på en rejäl överraskning när bönderna Erik Bäckman, 21, och Sigrid Bergåkra, 43, tillbringar natten tillsammans. Dagen efter håller Linda Lindorff, 44, krismöte med de båda bönderna.

Får- och grisbonden Erik berättar för Hänt att han känner sig besviken över hur produktionsbolaget framställt saken. Han tycker att de hanterat det “ytterst dåligt”.

– När de fick nys om det här blev vi inlåsta i ett rum en hel dag innan vi ens fick veta någonting. När de väl fick veta något kom Linda instormande med ett kamerateam utan förvarning och började ställa frågor. Det är inte riktigt vad jag skulle kalla ett juste bemötande mot sina deltagare. Jag blev först och främst besviken på att ett program som jag trodde skulle vara bra behandlade en så, säger Erik till Hänt.

Dramatik i årets "Bonde söker fru". Jennifer, Erik, Linda, Sigrid och Per.
Dramatik i årets “Bonde söker fru”. Jennifer, Erik, Linda, Sigrid och Per.

Erik framhåller att ingenting hände mellan honom och Sigrid under natten utan att det är TV4 som har klippt ihop det för att få det att se ut som att de hade en het sexnatt.

Annons

Hur tyckte du Linda Lindorff hanterade saken?

– Jag tycker inte hon skötte det bra alls. Jag tycker inte hon är en äkta person. Hon är programledare och skulle nog göra det mesta för att göra bra tv.

Linda Lindorff höll krismöte med Erik och Sigrid dagen efter deras natt.
Linda Lindorff höll krismöte med Erik och Sigrid dagen efter deras natt.

Hur var stämningen mellan dig och Sigrid efteråt?

– Vi var ju i samma situation så vi höll ihop som de goda vänner vi var. Det är det man måste göra i en sån situation, man måste hålla ihop och se mot ljuset.

Hur känns det nu när programmet visas?

– Jag hoppas bara att folk förstår att allt som visas på tv inte är sanningen och att det inte alltid är så som saker och ting gick till. Det är inte alla som vet det.

Trebarnsmamman Sigrid söker kärleken i TV4.
Trebarnsmamman Sigrid söker kärleken i TV4.

Hästbonden Sigrid säger att hon och Erik är goda vänner och att stämningen mellan dem under resten av inspelningen var förtrolig och bra. Hon håller med Erik om att mötet med Linda dagen efter var jobbigt.

Annons

– Det är påfrestande att bli förtrolig med någon. Att bli förtrolig med Erik det valde jag själv, men att bli förtrolig med en programledare det väljer ju jag ju kanske inte själv, utan det väljer programmet. Och det är en svårare situation än man tror när man är med i en sån här filmatisering av ens innersta känsloliv.

Tycker du att TV4 respekterade era känslor kring detta?

– Upplägget kunde kanske ha varit lite annorlunda, men de är inte mer än människor heller. De har en plan med produktionen och om det går utanför planen så blir de också spända och upprörda, säger Sigrid och fortsätter:

–Jag tycker nog att vi hanterade det mognare än vad produktionen gjorde.

Hänt har försökt nå Linda Lindorff för en kommentar via TV4s presstjänst.

Bilder: IBL, TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons