TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tusse Chiza är vinnaren av Idol 2019

06 dec, 2019 
Tusse Chiza vinnare av Idol 2019
Tusse Chiza är vinnaren av Idol 2019.
Beskedet meddelades under den direktsända finalen på TV4.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

I kväll gick finalen av Idol av stapeln på TV4, där Freddie Liljegren och Tusse Chiza tävlade om vinsten. Tillsist stod det klart att Tusse står som vinnare av Idol 2019!

Tusse Chiza ord om Idol-vinsten

Artisten blev såklart väldigt glad när beskedet om vinsten kom. Efter att programledaren Pär Lernström frågat Tusse hur han känner svarade han:

– Det här är overkligt, verkligen overkligt. Jag vill tacka Freddie för att jag fick dela den här upplevelsen med dig. Vi har så jäkla kul. Jag kommer aldrig glömma det här, aldrig.

Freddie Liljegren var även han glad för sin väns skull. Tusse passade sedan på att tacka sina bonusföräldrar.

Tusse och Freddie sjöng tre låtar var

Förutom att framföra vinnarlåten Rain så sjöng Tusse och Freddie två andra låtar var – en låt som idolen själv valt och en låt som tittarna valt.

Tusses egna låtval var There’s nothing holdin’ me back av Shawn Mendes. Tittarnas val landade på Rise like a Phoenix av Conchita Wurst

Annons

Freddies egna låtval var Where the streets have no name av U2. Tittarnas val landade på Uptown funk av Mark Ronson och Bruno Mars.

Finalisternas ord om vinnarlåten Rain

Redan under fredagsmorgonen kunde tittarna både höra och se Tusse och Freddie framföra vinnarlåtarna i Nyhetsmorgon. Nytt för i år är att vinnarlåten släppts redan innan själva finalen. För Hänt berättar TV4 om beslutet.

”Idol är ett fantastiskt programformat och vi arbetar hela tiden för att bjuda tittarna och fansen på nya spännande element. I år valde vi för första gången att släppa vinnarlåten med både Freddie och Tusse på Spotify fem dagar innan finalen. Detta för att erbjuda alla en möjlighet att lyssna in sig på låten med finalisterna och peppa upp inför den stora Idolfinalen i Globen”, förklarar Malin Knave, exekutiv producent för Idol, i ett mejl till Hänt.

Freddie Liljegren och Tusse Chiza var eniga om att vinnarlåten är bra.

– Jag tycker att vinnarlåten är en av de bästa vinnarlåtarna på väldigt länge, sa Freddie till Hänt innan finalen.

– Jag älskar vinnarlåten! En riktig hitlåt! sa Tusse i sin tur.

Däremot är det inte sådan musik som Tusse vill släppa i framtiden.

– Jag skulle säga att den passar mig helt okej. Men Freddie gör den bättre än mig. Den är ganska långt ifrån vad jag vill släppa i framtiden.

FOTO: TT

Annons