LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Troende Jenny Berggren om knivattacken: "Förlåtelse är en extremt svår grej"

09 nov, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
När Jenny Berggren blev knivattackerad i hemmet i Göteborg kändes det som om livet gick av. Nu föreläser Så mycket bättre-artisten om att kunna släppa det onda.
Annons

Efter ett par års medial tystnad är Ace of Base-sångerskan Jenny Berggren, 43, i ropet igen tack vare sin medverkan i TV4:s Så mycket bättre. Den 7 november var det hennes dag och det blev tårfyllt, även för de andra i programmet; Niklas Strömstedt, Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Andreas Kleerup, Lisa Nilsson samt Ison och Fille.

Under de hektiska och långa inspelningarna på Gotland i somras fick Jenny Berggren stort stöd från maken Jakob Petrén, 38, samt barnen Lukas, 10, och Hanna, 8, som bodde i närheten av artisternas hus.

– Jag åkte bort ibland bara för att träffa barnen, då steg jag upp lite tidigare. Jag och min man brukar göra så när vi är ute och jobbar, vi tar med barnen till viss del. Då vet de var mamma och pappa är och det blir mycket enklare för dem att föreställa sig vad man gör, berättar hon i GT.

Jenny Berggren
Jenny Berggren har aldrig riktigt blivit kvitt den dramatiska händelsen på 1990-talet. Foto: IBL

Till vardags bor Jenny Berggren i Göteborg, en stad hon har hållit på nära avstånd trots ett massivt turnerande med Ace of Base på 1990-talet. Ett band som sålde 30 miljoner album och 15 miljoner singlar.

Annons

En natt då hon bara var 22 år gammal och stod på toppen av karriären var hon med om en brutal händelse. Just den kvällen var popstjärnan hemma hos föräldrarna i hemstaden när hon vaknade av att det satt en främmande kvinna på sängkanten.

Hon var en psykiskt sjuk beundrarinna från Tyskland som hade brutit sig in i villan och nu satt med en kniv mot sångerskans hals.

– Det känns som om livet gick av då, jag visste inte hur jag skulle hitta tillbaka till den Jenny jag var innan. Det var som om en livstråd klipptes av och jag ville få den att bli hel igen. Det gick inte på ett klick, säger hon nu i Damernas Värld.

Jenny Berggren med deltagarna i Så Mycket Bättre
Jenny Berggren med vännerna i Så mycket bättre. Foto: IBL

Tack vare sin kristna tro fick hon hjälp att hantera händelsen.

– Förlåtelse är en extremt svår grej. I mitt hjärta fick jag ingen ro. Jag hade ett behov av att vara fri från henne. Jag tänkte att nu får hon vara skyldig Gud något i stället. Jag ger honom den skuldsedeln så slipper jag bära agg.

I dag föreläser Jenny Berggren om det svåra med att kunna släppa taget.

– Människor är ofta så mycket större än vad de gör sig.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons