Jenny Strömstedt om när hon såg maken Niklas på scen: "Jag undrade vad det var för tönt"

Han räddade henne från potentiell dödsfara. Nu berättar Jenny Strömstedt om hur hon träffade maken Niklas Strömstedt.

Andra läser också:
15 saker du känner igen om du har varit tillsammans med någon i en evighet
29 fantastiska saker som kommer få dig att rysa av vällust
15 traumatiserande saker från din barndom som du aldrig glömmer

Många tjejer drömmer om en riddare på en vit spingare, precis som i sagorna. Men få upplever hjältemodiga män i verkligheten. Programledaren Jenny Strömstedt, 42, däremot vet precis hur det är. När hon träffade nuvarande maken, musikern Niklas Strömstedt, 56, befann hon sig i en djup svacka efter en uppslitande skilsmässa från sina barns pappa, Fredrik Östergren, 49.

– De som påstår att vissa skiljer sig för lättvindligt vet inte vad de pratar om, säger hon till tidningen Året Runt.

Jenny och Fredrik separerade 2007, men bara ett år senare föll Jenny mer en mindre rakt i armarna på Niklas, under ett snötyngt hustak på Södermalm i Stockholm.

– Jag och flickorna hade precis flyttat till en ny lägenhet på Mariaberget på Södermalm i Stockholm. Jag var på väg hem från jobbet på “Nyhetsmorgon”. Jag var trött och missade en skylt med texten “Varning för ras”.

Jenny föll mer en mindre rakt i armarna på Niklas 2008.

– Plötsligt var det någon som tog tag i mig, drog mig därifrån och sa: “Här kan du inte gå, det kan vara farligt”. Räddaren var Niklas! Vi pratade en stund och det visade sig att han hade flyttat till samma kvarter, bara 50 meter från mig, samma dag som jag hade flyttat in.

– Sedan dröjde det en tid innan vi sågs igen. Vi tog en fika ihop, upptäckte att vi tyckte och tänkte lika om många saker och det har hunnit bli många påtårar sedan dess! skrattar Jenny Strömstedt.

I “Let’s Dance” dansade hon samba till makens forna band GES VM-hit “När vi gräver guld i USA”, men annat var det förr. När GES spelade i Rålamshovsparken utanför hennes fönster 1994 var hon inget fan.

– Jag undrade vad det var för töntar som stod på scenen. Jag var tvungen att stänga fönstret, eftersom jag inte orkade höra den där uttjatade guldgrävarlåten en gång till! har hon tidigare berättat för tidningen.

FRÅN FÖRSTASIDAN