Miriam Bryant är nykomlingen i Så mycket bättre: "Musiken är min älskare"

24-åringen från Göteborg har inget emot att vara yngst i programmet. Hon har nämligen flera ess i rockärmen att imponera med.

För många tv-tittare är nog Miriam Bryant, 24, ett okänt i kort i årets musikaliska uppställning i Så mycket bättre. Men det är inget som stör Göteborgskan med en engelsk pappa och en finländsk mamma.

– Jag gillar att vara nykomlingen. Det är en tacksam roll. Då har man inte så mycket att leva upp till, säger hon till Hänt på TV4:s höstpresentation.

– Det är gött när ingen förväntar sig så mycket av en, för man vet att man har lite ess i rockärmen. Man vet att man är bra på det man gör och det är kul att imponera.

Miriam Bryant är här för att impa. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Miriam Bryant är här för att impa. Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Miriam Bryants musikaliska tv-debut skedde som artist i På spåret 2012. Sedan dess har hon släppt debutalbumet Raised in Rain, turnerat med Kent och skapat musik. I somras spelade hon in Så mycket bättre med övriga gänget på Gotland. En upplevelse att minnas.

– Lite nervöst var det. Men även om jag var yngst och har hållit på minst kände jag inte att jag låg i lä. Varken musikaliskt eller socialt. Vi kompletterade varandra bra. Sedan har jag i flera år fått höra att jag är “lovande nykomlingen”. Det kanske kommer ändras nu.

I programmet får artisten sällskap av popsångaren Niklas Strömstedt, hiphopduon Ison och Fille, artistveteranen Sven-Bertil Taube, forna Ace of Bace-sångerskan Jenny Berggren, superproducenten Andreas Kleerup och sångerskan Lisa Nilsson.

Gänget i TV4s Så mycket bättre kompletterade varandra bra. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Gänget i TV4s Så mycket bättre kompletterade varandra bra. Foto: Linus Hallsénius/TV4

För tre år sedan lämnade Miriam Bryant Göteborg för Stockholm.

– Jag har inga barn och är singel. Jag tar det som det kommer. Haha, jag märker att jag måste vänja mig vid de här frågorna.

– Jag kan ju alltid svara: “Jag lever med musiken. Musiken är min älskare”, avslutar hon sedan med en blinkning.

Andra läser också:

Love Antells pappalycka: ”Vi får barn i augusti”

Hela Sverige bakar-Madeleine: ”Jag har formar överallt, till och med under sängen”

Nu erkänner Darin att The Sounds-Maja gav honom fjärilar i magen: ”Det var kärlek”