tommy nilsson

Tommy Nilsson tar en paus – egna orden: ”Det är första gången”

Tommy Nilsson

Artisten Tommy Nilsson tar en paus från sin karriär – bara 7 månader efter dottern Leona föddes.
Nu berättar han om anledningen bakom pausen.
Tommy Nilsson om att vara pappaledig: "Skriver mellan blöjbytena"
0:28

Efter reklamen: Tommy Nilsson om att vara pappaledig: "Skriver mellan blöjbytena"

(0:28)

Slå på ljud

Artisten Tommy Nilsson, 62, är på väg ut på sin turné som har fått samma namn som en av hans absolut största hits, Öppna din dörr.

Men nu avslöjar Tommy att han tar en paus innan dess och förklarar anledningen bakom frånvaron.

Tommy blev pappa och gammelmorfar samtidigt

Tommy kan titulera sig som sexbarnspappa efter att han och 19 år yngre flickvännen Linda Olsson, 43, fick dottern Leona tidigare i år. Paret har sedan tidigare sonen Tim, 11, som nu blev storebror.

När Hänt träffade Tommy och Tim på premiären av Tootsie berättade Tim om glädjen över att ha fått en lillasyster.

– Det är jättekul, det är ju mitt första småsyskon!, berättade Tim för Hänt.

Tommy har sedan tidigare fyra barn – Angelica, 42, och Kalle, 30, från två tidigare relationer och barnen Isak, 20, och Linn, 27, tillsammans med skådespelerskan Malin Berghagen, 56.

Och när artistens barnbarn Robin, som är son till Tommys dotter Angelica, fick barn för första gången blev Tommy gammelmorfar.

– Det är en knasig familj. Det roligaste är nästan när jag ser framför mig att jag ska gå med mitt barnbarn och rulla barnvagn tillsammans med honom för att vi har varsitt barn. Det är jätteknasigt förstås, men härligt samtidigt, sa Tommy till Expressen efter att han blivit gammelmorfar.

Därför tar Tommy Nilsson en paus: ”Det är första gången”

Innan det är dags för premiär och turnén börjar rulla genom Sverige i slutet på februari så ska Tommy ta en paus för att vara hemma med lilla dottern Leona.

När Tommy gästar Lotta Bromés program Halv tre med Bromé i Mix Megapol berättar han att det är första gången som han är föräldraledig.

– Jag är pappaledig i alla fall fram till nyår, det har varit en fantastisk tid. Det är första gången, jag har ofta varit ledig med mina barn men inte sådär dedikerat pappaledig och ringt försäkringskassan och allt det där, berättar han för Lotta i programmet.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN