LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körbergs känga mot Carola Häggkvist – nu berättar han

27 sep, 2023 
Frida Eklöf
Tommy Körberg, Carola Häggkvist
Tommy Körberg har haft en tuff vår och sommar då han tvingades ställa in sin sommarturné till följd av en elakartad bakterie.
Nu är han på benen igen och berättar om gången då han gjorde artisten Carola Häggkvist något arg på honom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nike Sellmars tillbakablick: ”Det var ju kaos”Brand logo
Nike Sellmars tillbakablick: ”Det var ju kaos”

Den oerhört folkkära artisten Tommy Körberg, 75, är just nu aktuell på scenen i musikalen Änglagård, som nyligen hade premiär.

Men innan dess har han haft några riktigt tuffa månader bakom sig. Det var i våras som det dystra beskedet kom att han tvingades ställa in sin planerade sommarturné och i samma veva berättade han att han lagts in på sjukhus på grund av en bakterie som satt sig på ryggen och orsakade extrem smärta.

Tommy Körbergs hårda känga till Carola – artistens starka reaktion

Tommy har minst sagt en lång karriär bakom sig som artist då han varit i branschen i hela 60 år. Lovorden har aldrig låtit sig vänta och många anser att Tommy sitter inne på Sveriges bästa manliga sångröst.

Men vem är då den kvinnliga motsatsen till Tommy? Någon som har lovordats minst lika mycket är ingen mindre än Tommys kollega Carola Häggkvist, 57. Under 90-talet spelade de båda legendarerna mot varandra i musikalen Sound of Music, och när Tommy får frågan om hur artisternas röster funkar tillsammans berättar han om gången då han gav henne en hård känga.

Annons

– Carola är fantastisk på många sätt. Men hon kan också ha ett underligt vibrato och gör ofta miner när hon sjunger. Jag sa till henne en gång: ”Du ser ut som en gammal kärring när du sjunger”. Då sparkade hon mig på benet. Kanske med all rätt? Hon har alltid haft sina hyss för sig, men har blivit lugnare med åren, säger Tommy i en intervju med Expressen.

Tommy Körbergs egna ord om hälsan efter tuffa tiden

Tommy är som sagt just nu aktuell med musikalen Änglagård, och vid sin sida har han Helen Sjöholm, 53. När radarparet gästade Nyhetsmorgon inför premiären fick Tommy frågan om hur det egentligen stod till med hälsan efter den tuffa våren och sommaren.

– Ja, det var en elakartad bakterie som satte sig på ryggen. Det var den som satt på hjärtat förut. Den gillar mig på något sätt, den där bakterien, sa Tommy.

– Bakterier är inte så kul, svarade programledaren Jenny Strömstedt.

– Nej, men nu går jag på penicillin. Det är på bättringsvägen tycker jag. Jag brukar säga ”jag har inte fyllt 80 än”.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Karin Törnblom/TT

Annons