LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körberg om testamentet – förändringen efter tunga sjukdomstiden

11 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Tommy Körberg
Tommy Körberg har kämpat med hälsoproblem den senaste tiden. Men det få känner till är att han tidigare har förberett sig för att lämna jordelivet.
–Vi skrev på i all hast, berättade Tommy för Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”Brand logo
Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”

Den omåttligt folkkära artisten Tommy Körberg, 75, har varit verksam som artist i 60 år och stått på landets alla scener. Den senaste tiden har däremot varit tuff, och han har kämpat med hälsoproblem.

Efter att han drabbades av elakartade bakterier, som satt sig i ryggen, har han mått mycket dåligt och varit inlagd på sjukhus under en tid. På grund av sjukdomen och den smärta som den orsakar har han varit tvungen att ställa in sin stora sommarturné, jubileumskonserten Grand Finale!, som skulle ha gått av stapeln i år. Turnén flyttas istället fram till sommaren 2024.

Tommy Körbergs hälsa efter sjukdomstiden – kollegans ord

Nyligen skulle Tommy Körberg dessutom ha gästat Pernilla Wahlgren i säsongsavslutningen av Allsång på skansen, där han skulle uppträda tillsammans med Helen Sjöholm, 53. Bara dagar innan säsongsavslutningen meddelade han dock att han behövde ställa in sin medverkan.

– Tyvärr kommer jag inte att delta i Allsången nästa vecka. Jag behöver fokusera på min återhämtning inför premiären av Änglagård. Jag har blivit diagnostiserad med streptokocker som sitter på en av kotorna i ländryggen, vilket leder till nervsmärta som jag nu måste behandla, sa Tommy då i ett pressmeddelande.

Tommy ska snart medverka i musikalen Änglagård, som premierar den 10 september på Oscarsteatern i Stockholm. Efter hälsoproblem under sommaren har folk varit oroliga över om han kommer kunna genomföra sin roll i föreställningen. Men nyligen kom vännen och kollegan Helen Sjöholm, som spelar mot Tommy i musikalen, med ett positivt besked.

–Det är ganska bra med Tommy nu. Han ska långsamt komma in i repet framförallt och komma in i Änglagård nu. Vi är så glada, det känns så fint att han kommer kunna vara med och vara stark nog att klara premiären, sa Helen nyligen i P4 Extra.

Annons

Tommy Körberg gör om testamentet – efter sjukdomstiden

Men faktum är att det inte är första gången som Tommy tampats med hälsan.
Det var hösten 2020 som Tommy först blev allvarligt sjuk.

Strax efter inspelningarna av Så mycket bättre kom hans liv att förändras drastiskt. Han hade fått bakterier i lungan och läget var kritiskt. Tommy tvingades genomgå en hjärtoperation och låg sedan fyra dygn i respirator. Han tillbringade nästan hela hösten på sjukhuset.

I en intervju med Expressen berättade Tommy om den tuffa tiden. Faktum är att det var så pass illa att han förberedde sig för att lämna jordelivet och sin hustru Anne-Charlotte, som ständigt fanns vid hans sida.

– Vi var förberedda på att det. Och vi hade inga papper i ordning. Eftersom vi inte fick träffas på grund av restriktionerna så var Anne-Charlotte på ena sidan en glasruta och jag på den andra, och så skrev vi båda på alla papper så att hon skulle ha besittningsrätt på sommarstället och sånt, berättade Tommy för tidningen i juli.

Han fortsatte:

– Vi skrev på i all hast, eftersom det blev kritiskt och vi inte visste om jag skulle överleva. Sköterskorna på avdelningen fick bevittna papperen. När jag rullade in på operation och såg henne där på andra sidan rutan, och vi inte visste, det var riktigt tufft.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons