LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarnas oro över djuren i Farmen – Hans Wincent svar på kritiken

28 feb, 2023 
Hans Wincent i Farmen 2023
En stor del av arbetet på Farmen är hanteringen av djuren.
Något som flera tittare uttrycker sin oro över.
Nu svarar Hans Wincent på kritiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kuppBrand logo
Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

Farmen 2023 rullar på i ett rasande tempo och den stora finalen kommer närmare för varje dag som går. Deltagarna som är kvar gör allt i sin makt för att kamma hem titeln som Årets farmare och en vinstsumma på en halv miljon kronor.

Ju längre in i säsongen vi kommer desto mer arbetsuppgifter finns det att göra på gården och en stor del av arbetet är att ta hand om djuren. Och just detta är något som flera tittare har reagerat på – flera ställer sig frågande kring om de verkligen tar hand om djuren på korrekt sätt.

På TV4:s sociala medier uttrycker flera sin oro över djurens hälsa.

De sköter inte djuren så bra heller. Man ser aldrig att de får mat och vatten. Katterna ser inte heller ut att få mat. Synd om djuren” skriver en tittare.

Annons

Jag tycker att den kossan som varit lös i stallet såg ganska smal/mager ut. Jag kan ha fel, men kossor jag sett tidigare ser man inte revbenen på fyller en andra på.

Man tycker ju ändå att det ska vara någon kunnig som tittar varje dag med tanke på att de flesta som är med i programmet inte verkar kunna så mycket om djur

Hans Wincent svarar på tittarnas oro över hanteringen av djuren

När Hänt får kontakt med Farmens mentor Hans Wincent ger han svar på det som tittarna funderar över kring djuren. En veterinär är på gården var sjätte dag för att kolla till hälsan på djuren.

Var sjätte dag kollar vår veterinär djuren. Sedan är det ju alltid personal som filmar på plats, varav många gjort detta program många gånger. Så vid minsta tveksamhet rapporteras detta till mig eller veterinär.” skriver Wincent i ett meddelande till Hänt.

Annons

När det kommer till vikten på korna så visar det sig att rasen fjällko ser ut på det sättet – det är alltså helt normalt.

Kossor vi lånar är av rasen fjällko och ser ut just så. Dessa djur ingår i en besättning som deltar i bevarandearbetet av hotade husdjursraser. Det är från samma bonde som vi lånat djur av i flera år och skulle de inte skötas om på ett bra sätt hade vi inte fått fortsatt förtroende att låna djur där ifrån.

Kritiken mot de starka scenerna i Farmen 2023

Men även detta hade Wincent svar på och han förklarar att slakten gick till precis som planerat.

Slakten gick bra, jag bedövade, stack och avblodade grisen som man ska. Hur någon skulle kunna se om jag sticker grisen fel är för mig en gåta då momentet när jag stack inte visades på tv. Det finns alltid en veterinär på plats bakom kameran när vi slaktar och denne hade inga anmärkningar på förfarandet, tvärtom.” förklarar Wincent i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons