farmen 2023

Tittarnas oro över djuren i Farmen – Hans Wincent svar på kritiken

Hans Wincent i Farmen 2023

En stor del av arbetet på Farmen är hanteringen av djuren.
Något som flera tittare uttrycker sin oro över.
Nu svarar Hans Wincent på kritiken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp
0:42

Efter reklamen: Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

(0:42)

Slå på ljud

Farmen 2023 rullar på i ett rasande tempo och den stora finalen kommer närmare för varje dag som går. Deltagarna som är kvar gör allt i sin makt för att kamma hem titeln som Årets farmare och en vinstsumma på en halv miljon kronor.

Ju längre in i säsongen vi kommer desto mer arbetsuppgifter finns det att göra på gården och en stor del av arbetet är att ta hand om djuren. Och just detta är något som flera tittare har reagerat på – flera ställer sig frågande kring om de verkligen tar hand om djuren på korrekt sätt.

På TV4:s sociala medier uttrycker flera sin oro över djurens hälsa.

De sköter inte djuren så bra heller. Man ser aldrig att de får mat och vatten. Katterna ser inte heller ut att få mat. Synd om djuren” skriver en tittare.

Jag tycker att den kossan som varit lös i stallet såg ganska smal/mager ut. Jag kan ha fel, men kossor jag sett tidigare ser man inte revbenen på fyller en andra på.

Man tycker ju ändå att det ska vara någon kunnig som tittar varje dag med tanke på att de flesta som är med i programmet inte verkar kunna så mycket om djur

Hans Wincent svarar på tittarnas oro över hanteringen av djuren

När Hänt får kontakt med Farmens mentor Hans Wincent ger han svar på det som tittarna funderar över kring djuren. En veterinär är på gården var sjätte dag för att kolla till hälsan på djuren.

Var sjätte dag kollar vår veterinär djuren. Sedan är det ju alltid personal som filmar på plats, varav många gjort detta program många gånger. Så vid minsta tveksamhet rapporteras detta till mig eller veterinär.” skriver Wincent i ett meddelande till Hänt.

När det kommer till vikten på korna så visar det sig att rasen fjällko ser ut på det sättet – det är alltså helt normalt.

Kossor vi lånar är av rasen fjällko och ser ut just så. Dessa djur ingår i en besättning som deltar i bevarandearbetet av hotade husdjursraser. Det är från samma bonde som vi lånat djur av i flera år och skulle de inte skötas om på ett bra sätt hade vi inte fått fortsatt förtroende att låna djur där ifrån.

Kritiken mot de starka scenerna i Farmen 2023

Under den årliga slakten så visades en hel del starka scener när Wincent slaktade grisen – och även här dök det upp kritik mot mentorns sätt att gå tillväga.

Men även detta hade Wincent svar på och han förklarar att slakten gick till precis som planerat.

Slakten gick bra, jag bedövade, stack och avblodade grisen som man ska. Hur någon skulle kunna se om jag sticker grisen fel är för mig en gåta då momentet när jag stack inte visades på tv. Det finns alltid en veterinär på plats bakom kameran när vi slaktar och denne hade inga anmärkningar på förfarandet, tvärtom.” förklarar Wincent i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN