Tittarnas kritik mot TV4 – behövde betala för att se EM-matchen

TV4

I onsdags spelade Sverige mot Polen i fotbolls-EM. Sverige vann och har gått vidare från gruppspelet. Nu rasar tittarna över att matchen inte gick att se på TV4 Play utan att betala. ”Skärpning!”, skriver en tittare.

I onsdags sändes den spännande fotbollsmatchen mellan Sverige och Polen i fotbolls-EM, matchen slutade 3-2 till Sverige. Segern innebar att Sverige slutar som gruppetta och får möta antingen Ukraina eller Finland i åttondelsfinalen den 29 juni.

– Vi vet att vi är ett starkt lag. Vi vann gruppen i VM, vi vinner gruppen nu. Många underskattar oss, säger Viktor Claesson.

Sveriges Viktor Claesson jublar efter 3-2 under gruppspelsmatchen (grupp E) i fotbolls-EM mellan Sverige och Polen på Sankt Petersburg-stadion, 2021.
FOTO: Erik Simander/TT

Måste ha CMore för att se fotbolls-EM

Många var väldigt glada över fotbollsmatchen i onsdag, men många var också oerhört besvikna. SVT1 och TV4 delar på att sända matcherna i EM och matchen i onsdags sändes på TV4. Nu är det många tittare som kritiserar kanalen för att man var tvungen att betala för att se matchen online. Om man ska kolla matcherna online måste man ha abonnemang på CMore. Detta gjorde många upprörda.

TV4 borde skämmas över att se det som en chans till att få befolkningen att signa upp sig på betaltjänsten CMore plus för att kunna se matchen istället för att ha livesändning på TV4 Play. Vi är flera hushåll som enbart använder sig av Apple TV eller andra streamingtjänster. Tack för att ni fick mig att missa första halvlek och första målet.”, skriver en arg tittare.

En annan tittare skriver så här till TV4:

Förlåt men tillhör det inte rimlig public service att sända en EM-match men Sverige på en statlig och därmed gratis kanal? Vad är det för vidrigt förhållningssätt? Ska fattiga barnfamiljer och pensionärer inte kunna titta på fotboll utan att betala 299 kr i månaden? Det är så förkastligt, osolidariskt, pinsamt. Förstår att man ska kunna se det på TV4 Play med reklam men jag blir bara ledd vidare till CMore. Det här ska funka ni på TV4. Min son gråter och det är på ert samvete. Är radio gratis i alla fall kanske? Eller har TV4 monopoliserat den med? Vi betalar lite för mycket skatt här för att behöva stå ut med detta. Skärpning!

LÄS OCKSÅ: Därför vill Sanna Nielsen inte prata om graviditeten – sanningen bakom tystnaden

LÄS OCKSÅ: Kollegornas krav på Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Michaela Hasanovic/TT