Tittarnas kritik mot Bachelorette 2021– kräver ett svar på jobbtitelfrågan

Julia Franzén i Bachelorette

Bachelorette är i full gång. Men bara efter några avsnitt möts programmet nu av kritik för att vara diskriminerade.
Flera tittare kräver nu svar på varför killarnas jobbtitlar syns i programmet och varför tjejernas i Bachelor inte gjorde det.

Bachelorette är i full gång efter en fullspäckad säsong av Bachelor. Sebastian Martinsson och Simon Lindströms äventyr slutade lyckligt för båda parter. Sebastian fann kärleken i Ida Nordfors och Simon i Elvira Svensson. Vi har idag dock kunnat ta del av nyheten att Elvira och Simon inte är ett par idag.

Nu är siktet inställt på Bachelorette och huvudpersonen är Julia Franzén. Men efter bara några avsnitt möts programmet av kritik. Flera har uttryckt sitt missnöje på sociala medier och kräver nu svar på varför killarnas jobbtitlar syns i programmet och varför tjejernas jobbtitlar i Bachelor inte gjorde det.

Därför bryter Maria ihop totalt i direktsändning

Julia Franzén om sin medverkan i Bachelorette 2021

När Hänt träffade Julia inför premiären av programmet förklarade hon varför hon tackade ja.

– Så kul, det var ingen tvekan. Jag tror ingen 30-årig singeltjej hade tackat nej till Bachelorette och dejta tjugo killar i Grekland liksom, det är ju en dröm.

Julia som medverkat i en rad olika program tidigare berättar att hon inte stött på kritik för sin debut i kärleksprogrammet.

– Vissa kanske tror man gör det för publiciteten. Men som sagt är man 30 år och singel och sedan får erbjudandet att dejta tjugo killar i Grekland så tror jag det är väldigt få som hade tackat nej.

Bachelorette kritiseras för att ha med jobbtitlar i synkarna

När Bachelor gick av stapeln så fick tittarna enbart veta tjejernas namn, ort och ålder. Inte vad de arbetade med, såvida tjejerna inte berättade det själva i programmet.

I Bachelorette där killarna söker kärlek har TV4 valt att ha med namn, ålder, ort men även vad de jobbar med.

Bachelorette

Här syns Angelo som är en av killarna i Bachelorette. Hans namn, ålder, ort och jobbtitel är med.

FOTO: TV4
Bachelor

Elin från Bachelor. Hennes namn, ålder och ort syns. Ingen jobbtitel.

FOTO: TV4

Frågan nu många tittare ställt sig är varför kanalen använder killarnas officiella jobbtitlar i Bachelorette. På Instagram-kontot TNKVRT (tänkvärt) som belyser frågor om bland annat rasism och jämställdhet har uppmärksammat detta.

tknvrt Instagram

Här diskuteras frågan om jobbtitlarna som syns i killarnas synkar.

FOTO: Instagram: TNKVRT

”Men ju mer vi ser sånna här skillnader (där mäns personligheter, bakgrund osv lyfts, medan fokus på kvinnor läggs på utseende), desto mer kommer vi att automatiskt associera män som intressanta och kvinnor som objekt.”, skriver kontot på Instagram.

På det officiella Instagram-kontot för programmet uttrycker tittare även sitt missnöje.

En skriver bland annat: ”Kan ni svara på kritiken varför killarna har deras jobb under deras namn och inte tjejerna? Varför denna skillnad?”

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Henrik Schyfferts känga mot Julia Franzéns kravlista på assistenten

LÄS OCKSÅ: Julia Franzén sökte en assistent – här är hela listan med alla krav

FOTO: TV4

Senaste nytt