Tittarnas kritik mot Robinson 2022 – efter nya bilderna

ANDERS ÖFVERGÅRD

Sedan 2018 har Anders Öfvergård varit programledare för TV4-programmet Robinson, som förra året spelades in i Sverige på grund av pandemin. Tidigare i år kunde det avslöjas att säsongen som kommer sändas våren 2022 ska spelas in i Västindien. Något som nu möts av stor kritik från tv-tittarna.

Anders Öfvergård, 53, är för de flesta kanske mest känd från tv-programmet Arga snickaren där han var programledare under många år. Han har även varit aktuell i andra snickarprogram såsom Fuskbyggarna och Anders knackar på men sedan 2018 är det han som styr skutan för TV4:s äventyrliga program Robinson.

I lite över två decennier har tittarna varit vana att se Robinson vara inspelat på en tropisk och varm söderhavsö. Men förra året satte den pandemi som råder världen över stopp och Robinson 2021 spelades in i Sverige på en ö i Haparandas skärgård.

Och istället för att kämpa mot den enorma hettan som tidigare deltagare har behövt så har årets deltagare kämpat mot kyla, regn och hårda vindar i Sveriges nordliga klimat.

Tittarnas kritik efter Anders Öfvergårds nya bilder

I ett inlägg på Instagram, som Anders delade med sig av tidigare i veckan, skickade han en hälsning från Västindien följt av texten:

”Nu är det fullfart med inspelning av Robinson i Västindien.”

SYND! Därför försvinner Laila Bagges program Lailaland

Detta var något som väckte reaktioner hos följarna som gärna hade sett att inspelningen av succéprogrammet skulle spelas in i Sverige i år igen.

”Robinson Sverige var bättre! Gör det gärna igen!!”, skrev en följare.

En annan person höll också med om att inspelningen skulle skett i Sverige: ”Va synd att de inte blev Sverige igen.”

Följarnas argument om miljö-frågan

En följare tycker att det var bättre när inspelningen skedde i Sverige ur en miljösynpunkt: ”Ur miljösynpunkt var Robinson Sverige bättre. Pandemin är inte över och världen varnar med översvämningar och skogsbränder.”

Trots att det strömmar in kritik om var Robinson spelas in så finns det även de som ser fram emot att programmet ska spelas in utomlands igen:

”Äntligen Robinson utomlands igen!” Skrev en person, varpå en annan följare fyllde i med att skriva:

”Äntligen tillbaka till vita stränder , palmer och kokosnötter.”

LÄS OCKSÅ: Robinson-Emma Zetterberg om krisen med kärleken Henrik Zetterberg

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalens olyckshändelse med svenska kärleken Märta

FOTO: Anders Öfvergård/Instagram