LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Emma Zetterberg om krisen med kärleken Henrik Zetterberg

03 aug, 2021 
Mimmi Fouchenette
Emma och Henrik Zetterberg
"Robinson-Emma" och hockeyproffset Henrik Zetterberg blev ett par 2006 och flyttade till USA. Nu berättar Emma om de tuffa åren efter flytten.
Annons
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i RobinsonBrand logo
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i Robinson

Emma Zetterberg, 42, blev känd för svenska folket 2001 när hon medverkade i Expedition Robinson. Bara två år senare ställde hon upp i programmet igen och vann hela tävlingen. Sedan hennes medverkan i succéprogrammet så har hon jobbat som programledare i bland annat Dolce vita och Emmas värld.

2006 träffade Emma sin stora kärlek – NHL-proffset Henrik Zetterberg, 40. Paret gifte sig 2010 och fick sonen Love, 6, 2015. Idag bor paret och sonen i Ängelholm i Skåne. Henrik har lagt sina skidskor på hyllan och nu har paret öppnat ett bageri där de säljer baguetter i Mölle, där de också har ett sommarställe.

Emma Zetterberg talar ut om den tuffa tiden med Henrik Zetterberg

Men de har inte alltid varit så lätt för paret som det är nu. Samma år som paret träffades flyttade Emma med Henrik till Detroit, USA då han var lagkapten i ishockeylaget Detroit Red Wings.

I en intervju med P4 Extra berättar Emma att det var ett svårt beslut.

Annons

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det.

Emma berättar att de första åren efter flytten till USA var riktigt tuffa. Hon fick lämna mycket bakom sig i Sverige.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta.

Hon fortsätter:

– Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, fyra, fem, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft.

Efter tolv år har familjen flyttat tillbaka till Sverige, som tidigare nämnt så bor de i Ängelholm där Emma växte upp. Hon säger i intervjun att hon är väldigt glad över flytten tillbaka till hemlandet.

– Vi gillar verkligen att bo i Detroit och USA men när Love kom längtade man extra mycket hem till familjen och ha de nära.

FOTO: Christian Örnberg/TT, Robban Andersson/TT

Annons