Tittarnas glädje över Axel Pilebys nya jobb på TV4

Axel Pileby TV4

TV4-profilen Axel Pileby är vi vana att se i kvällsprogrammet Efter fem. Men i veckan dök han upp i ett annat sammanhang och var programledare – nämligen i Nyhetsmorgon.
Detta fick TV4-tittarna att jubla!

TV4 har många program som älskas av svenska folket. Ett av de mest populära och omtyckta programmen är Nyhetsmorgon som sänts i rutan i snart 30 år. 1992 hade programmet premiär och genom åren har olika programledare tagit plats. En återkommande profil är Steffo Törnquist som arbetat på TV4 i många år, likaså Anders Pihlblad.

För ett par år sedan valde TV4 att göra en ny satsning, nämligen programmet Efter fem som från 17:00 sänds varje vardag. Där håller Tilde de Paula Eby och Anna Brolin stafettpinnen tillsammans med Henrik Alsterdal, Axel Pileby och Maximilian Artell. Axel Pileby är ofta Tildes side-kick och brukar gå igenom Sverige-svepet som TV4 kallar det. Men nu i veckan dök Axel Pileby upp och ledde Nyhetsmorgon istället vilket fick tittarna att jubla!

ILSKA Följarna rasar efter Carolas bild från semestern

Axel Pilebys familjelycka – blev nyligen pappa för första gången

Det var i slutet av mars som Axels flickvän Felicia Jartén avslöjade den stora nyheten att hon väntade parets första barn. Avslöjandet kom dessutom vid ett ganska sent skede, då hon vid tillfället redan var i sjätte månaden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Max, Henrik idag är ingen vanlig dag för idag så är vi lite extra glada på Efter fem. Vi välkomnar nämligen 3 480 gram och 49 cm ren kärlek, berättade Tilde i programmet när bebisen hade kommit.

Några dagar efter att Axels dotter kommit till världen var han själv med i Efter fem på länk och gav lite detaljer om namnvalet. Tillslut kom han och sambon fram till det ovanliga namnet Lärke.

Axel Pilebys jobbyte – leder Nyhetsmorgon istället för Efter fem

Axel Pileby leder som tidigare nämnt Efter fem. Men under sommaren har programmet ett längre uppehåll och kommer tillbaka igen i augusti. Under två månader har vi nu kunnat se Axel njuta av ledighet tillsammans med familjen på Instagram.

Men nu har Axel börjat leda Nyhetsmorgon tillsammans med programledaren och kollegan Sofia Geite, vilket inte tillhör vanligheterna. Detta uppskattades minst sagt av tittarna som var mycket glada över att se Axel igen och denna gången i Nyhetsmorgon som han annars inte leder.

Det är på Instagram som tittarna uttrycker sin stora glädje över att se Axel igen i tv-rutan.

En skriver: ”Tack för ett bra nyhetsprogram och med proffsiga programledare.”

En annan är glad över att se Axel och Sofia som ny duo: ”Åh vad kul med Sofia och Axel.”

En tredje tittare välkomnar Axel Pileby tillbaka igen: ”Skoj att se Axel igen, välkommen.”

LÄS OCKSÅ: Det saknar Lotta Engberg med singellivet – ärliga orden

LÄS OCKSÅ: Bingo Rimérs erkännande om ex-frun Katrin Zytomierska

FOTO: TV4