LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det ska Axel Pilebys nyfödda dotter heta – ovanliga namnvalet

11 jun, 2021 
Axel Pileby
Axel Pileby och hans kärlek Felicia Jartén blev nyligen föräldrar till en liten dotter. I Efter fem gav han några ledtrådar om vad hon skulle heta, men nu är det äntligen bekräftat! Det här ska hon heta!
Annons
Svenska kändisars val av unika barnnamnBrand logo
Svenska kändisars val av unika barnnamn

Axel Pileby har blivit en mycket uppskattad profil i TV4-programmet Efter fem. I programpunkten Sverigesvepet brukar han ta med tittarna på en resa runtom i Sverige där han presenterar unika spaningar.

Det var i slutet av mars som Axels flickvän Felicia Jartén berättade i sin egna podcast att hon var gravid. Då hade hon redan gått över halva graviditeten och lyckan var total! Axel hade dock inte uttalat sig särskilt mycket om nyheten, men i Efter fem berättade han så småningom.

– Ja det är verkligen kul. Det ska bli spännande, sa Axel då i programmet efter att Tilde konstaterat att han ska bli pappa.

I podden Tre liv med diabetes har Felicia varit öppen om hur det är att vara gravid när man har diabetes. Tillsammans med Filippa Jartén och Sandra Bennerdt svarar de på lyssnarnas frågor om allt som rör just diabetes.

Axel och Felicia fick en dotter

Men nu är alltså graviditeten över och Axel och Felicia kan nu titulera sig som föräldrar till en liten flicka. Det hela avslöjades av Tilde de Paula Eby i direktsändning av Efter fem.

Annons

– Max, Henrik idag är ingen vanlig dag för idag så är vi lite extra glada på Efter fem. Vi välkomnar nämligen 3 480 gram och 49 cm ren kärlek, sa hon då.

– Alltså Axel, vår kompis har blivit pappa! Alltså det är så sjukt stort!, inflikade Henrik Alsterdal.

– Ah det är fantastiskt roligt. Inte bara Axel, Felicia har blivit mamma också så vi har den stora glädjen att få gratulera hela den lilla nybildade familjen. Hon är söt som socker!, fortsatte Tilde.

Det ska dottern heta

Några dagar efter att den lilla dottern kommit till världen var Axel med i Efter fem på länk. Då gav han några ledtrådar om vad hon skulle komma att heta – nämligen att namnet har fem bokstäver och innehåller ett L och ett E. Detta fick såklart Tilde att jubla för att det därmed finns en chans att den lilla bebisen får samma namn som hon.

Men nu kan Felicia och Axel avslöja att så tyvärr inte blev fallet för Tilde. Deras lilla dotter kommer nämligen heta Lärke!

”Att vi är en familj nu! Du, jag och Lärke”, skriver Felicia på Instagram.

FOTO: TV4

Annons