LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarna rasar efter stora ändringen i Robinson – nu svarar TV4

24 mar, 2024 
Den nya säsongen av Robinson är i full gång och tittarna har sagt sitt.
Stora ändringen har väckt starka reaktioner.
Nu svarar TV4!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

Men denna säsong skiljer sig från andra. I ena laget tävlar enbart kvinnor och i det andra enbart män. Förra året gjorde TV4 en annan drastisk indelning av lagen då deltagarna delades upp i ett yngre och ett äldre lag.

Tittarna rasar efter stora ändringen i Robinson

Säsongens uppdelning har väckt starka reaktioner bland tittarna och TV4:s kommentarsfält har bombarderats med kritik.

"Hade varit mycket bättre om det varit blandade lag. Nu kommer det bli så mycket tjat om att kvinnor eller män är bäst."

"Jag utgår från att tävlingarna som kräver fysiskt styrka är utformade så att det blir rättvist med tanke på att män har mer muskelmassa? Självklart finns det kvinnor som är starkare än män, men rent generellt så är det ju ren fakta att män har ett fysiskt försprång. Så länge det är rättvist på den fronten så tror jag inte nåt av lagen har någon större fördel eller nackdel av att vara enkönat lag. Tror det kommer bli drama i båda lagen för sådant grundar sig i folks personlighet och inte kön."

Annons

"Nej det ska vara exakt lika för kvinnor och män. Så om det är styrketävlingar, säcklyft och så vidare. Så ska de ha samma vikter. Å de ska fajtas mot varandra utan fördel för kvinnor. Kvinnor och män är lika, så sägs det just mellan kvinnor. Att ni kan allt män kan och så vidare. Personligen anser jag att man inte ska dela upp, det blir en bra balans mellan de två könen om man ej gör det."

TV4:s svar på tittarnas kritik mot Robinson

När Hänt når TV4 svarar kanalen på kritiken:

”Robinson är Sveriges största realityprogram och det är inget konstigt att tittarna har åsikter. Ibland vill vi bjuda på nya teman i programmet för att göra Robinson så spännande och underhållande som möjligt. Vi är väldigt glada över att vårens säsong är i gång och uppskattar det stora engagemanget från alla tittare, säger Caroline Norrby, exekutiv producent för Robinson på TV4.”

FOTO: TV4

Annons