TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tittarilska mot TV4-galan – rasar efter upptäckten i direktsändning

11 mar, 2022 
Soraya Lavasani i beige kostym.
Under torsdagskvällen direktsände TV4 insamlingsgalan Sverige samlas och hjälper, till förmån för drabbade av kriget i Ukraina.
Nu rasar tittarna mot kanalen efter en upptäckt som skaver.
Läs varför här!
Annons
Måns Zelmerlöws avslöjande om Pernilla Wahlgrens ex-svärmorBrand logo
Måns Zelmerlöws avslöjande om Pernilla Wahlgrens ex-svärmor

Den 24 februari inledde Rysslands försvarsmakt en storskalig invasion av grannlandet Ukraina. Världen har fördömt händelsen och sluter också upp i stödet för den ukrainska staten och det ukrainska folket som är drabbade av kriget.

Framförallt är det finansiella medel som de hjälporganisationer som är på plats efterfrågar. Detta för att kunna var mer snabbfotade i sitt sätt att fördela rätt hjälpinsatser på rätt plats vid rätt tid.

Extrainsatta insamlingsgalan Sverige samlas och hjälper

Under torsdagskvällen ändrade TV4 om i tv-tablån till förmån för den extrainsatta insamlingsgalan Sverige samlas och hjälper. Hjälporganisationerna som verkar för insamlingen är Röda Korset, UNICEF, UNHCR och Rädda barnen.

Annons

Galan direktsändes från Kungsträdgården i Stockholm. TV4-profilerna Soraya Lavasani, 40, och Pär Lernström, 41, agerade programledare för galan.

På scenen stod folkkära artister som Carola Häggkvist, 55, Måns Zelmerlöw, 35, Jill Johnson, 48, Thomas Stenström, 34, Loreen, 38, och en hjärtvärmande barnkör.

En timme in i den direktsända galan meddelade Soraya att insamlingen hade nått den otroliga summan 37 miljoner svenska kronor. Helt otroligt!

Du kan stödja insamlingen genom att swisha valfri summa till 900 8012.

Kronprinsessan Victoria och maken prins Daniel satt i publiken i Kungsträdgården under insamlingsgalan.
Kronprinsessan Victoria och maken prins Daniel satt i publiken i Kungsträdgården under insamlingsgalan.

Tittarna rasar efter upptäckten under insamlingsgalan

Men TV4-tittarna är skeptiska till att kanalen valde att behålla reklampauserna under den extrainsatta välgörenhetsgalan. Här är några av kommentarerna under ett inlägg av TV4 på Instagram:

Annons

”Hur kan man ha reklam? Bland annat spelreklam, känns osmakligt kan jag tycka”, skriver en upprörd tittare som inte uppskattade kontrasten mellan välgörenhet och kommersiell reklam.

”Glammig reklam mitt i en välgörenhetsgala för Ukraina. Hur fan tänkte ni nu? Inte alls? Patetiskt!”, skriver en annan som håller med.

”Inte reklam under en sån här känslosam och viktig kväll. Dåligt TV4”, instämmer en tredje.

”Varför skänker ni inte reklamintäkterna från insamlingsgala till UNHCR? Koncernen har råd. Dubbelmoral?”, skriver en fjärde som hade önskat att kanalen informerat om var reklamintäkterna från kvällen hamnar.

Oavsett vad man tycker om reklamavbrotten under sändningen, så kan vi ju i alla fall konstatera att pengarna som TV4 samlade in kommer att göra nytta och skillnad för folk på flykt. För det känner vi bara tacksamhet för kanalens insats!

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons